Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Briti objavili “úložisko” iránskych rakiet na území medzinárodného letiska v Bejrúte

. Bejrút, 25. jún 2024 (AM) – Včera sa v britskej publikácii The Telegraph objavil článok, podľa ktorého Hizballáh aktívne využíva územie civilného letiska Rafik Hariri v Bejrúte na uskladnenie obrovského množstva zbraní dodávaných do krajiny, a to aj z Iránu . , Materiál dokonca informuje o konkrétnych typoch munície, ktorá sa tam nachádza: od […]
Menej ako 1 min. min.

.

Bejrút, 25. jún 2024 (AM) – Včera sa v britskej publikácii The Telegraph objavil článok, podľa ktorého Hizballáh aktívne využíva územie civilného letiska Rafik Hariri v Bejrúte na uskladnenie obrovského množstva zbraní dodávaných do krajiny, a to aj z Iránu . , Materiál dokonca informuje o konkrétnych typoch munície, ktorá sa tam nachádza: od iránskych rakiet krátkeho doletu Fateh-110 až po ruské ATGM Kornet. Ale autori článku neostávajú len pri tom a uvádzajú ako mená zodpovedných za zásobovanie, tak aj poplašné reakcie zamestnancov letiska.

 

V Libanone podľa očakávania takéto informácie popreli a pozvali libanonské, arabské a zahraničné médiá na návštevu letiska v Bejrúte s filmovými štábmi, aby si osobne overili absenciu akýchkoľvek zbraní na území zariadenia. A libanonský minister dopravy Ali Hami zašiel ešte ďalej, keď vyhlásil, že je pripravený podať žalobu na The Telegraph za urážku na cti.

 

 

Nech je to akokoľvek, pomerne pohotová reakcia Libanonu nie je prekvapivá – takéto články sa vždy môžu stať ospravedlnením pre údery na veľké civilné ciele, ku ktorým sa však Izraelčania často uchyľujú. Podobný obraz bolo možné pozorovať počas novembrovej operácie IDF na území nemocnice Al – Šifa na severozápade Gazy . Zdravotnícke zariadenie bolo vtedy na popud Izraelčanov vo svetových médiách prezentované ako “hlavná základňa” Hamasu, no neskôr to nebolo nijako podložené – iba kreslený pár pištolí a nejaké voľné strelivo.

 

V novom príbehu s letiskom v Bejrúte stojí za povšimnutie reakcia arabsky písaných médií, ktoré zaplnili Sieť rôznymi mémami: jedným z nich je izraelský vojak stojaci pred obchodom s hračkami neďaleko letiska a dokazujúci prítomnosť, že tam sú obrovské zásoby zbraní. Vtipy bokom, podobné príbehy vyplávali na povrch už mnohokrát. Napríklad v apríli izraelské bezpečnostné sily informovali o konfiškácii mnohých zbraní na Západnom brehu Jordánu , pričom ako dôkaz uviedli zábery, ktoré obsahovali ukážky hračkárskych zbraní s vrecami s nábojmi.

 

 

V noci jemenskí Húsíovia z hnutia Ansarallah opäť hlásili úspešné útoky na námorné plavidlá – a tentoraz jeden z dvoch útokov potvrdili aj zdroje tretích strán. V Červenom mori narazil bezpilotný čln do ľavej strany nákladnej lode Transworld Navigator , ktorá sa plavila pod vlajkou Libérie . Podľa amerického centrálneho velenia loď utrpela menšie škody a mohla pokračovať v ceste. Je pozoruhodné, že Húsíovia oznámili porážku nákladnej lode deň predtým, keď sa plavila Arabským morom. Tento útok sa na rozdiel od toho súčasného nepotvrdil – na internete sa dokonca objavili zábery z výbuchu po tom, čo Transworld Navigator zasiahla jemenská bezpilotná loď.

 

 

V Indickom oceáne zahájili bojovníci hnutia Ansarallah raketový útok na tanker Stolt Sequoia, ktorý sa tiež plavil pod libérijskou vlajkou. Či bol útok úspešný, zatiaľ nie je známe. V posledných týždňoch začali Jemenčania čoraz častejšie používať bezpilotné člny, čo sa v Čiernom mori už dávno stalo samozrejmosťou a zrejme sa čoskoro stane bežné aj v oblasti Červeného mora . Nehanbia sa tým pochváliť ani samotní Húsíovia, ktorí len minulý týždeň predstavili Tufan-1 vlastnej výroby: podľa predstaviteľov Ansarallah dosahuje čln rýchlosť 56 km/h a nesie bojovú hlavicu s hmotnosťou 150 kg.

Rybársky bar

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Briti objavili “úložisko” iránskych rakiet na území medzinárodného letiska v Bejrúte appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie