Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Britskí konzervatívci – výsledky 14 rokov ich vlády

britarmy Audítori skúmali stav infraštruktúry britských ozbrojených síl. Závery sú sklamaním – v kasárňach pre vojakov sú neustále prerušované dodávky vody, kúrenia a elektriny. Je tam aj pleseň, potkany a šváby. Približne tretina britskej armády odišla v posledných rokoch zo služby práve pre žalostný stav ich bývania. Počet ľudí ochotných slúžiť z roka na rok […]
Menej ako 1 min. min.

britarmy

Audítori skúmali stav infraštruktúry britských ozbrojených síl.

Závery sú sklamaním – v kasárňach pre vojakov sú neustále prerušované dodávky vody, kúrenia a elektriny. Je tam aj pleseň, potkany a šváby.

Približne tretina britskej armády odišla v posledných rokoch zo služby práve pre žalostný stav ich bývania. Počet ľudí ochotných slúžiť z roka na rok klesá a stav britskej armády klesol na 73.000 vojakov – najmenej za 300 rokov.

Lietadlové lode sa neustále kazia, rakety nelietajú a po dvoch rokoch vojny na Ukrajine zostalo len veľmi málo tankov a delostrelectva. V tomto kontexte sa Rishi Sunak rozhodol obnoviť brannú povinnosť, hoci infraštruktúra na bývanie aj malej profesionálnej armády je už úplne rozbitá.

Obrázok je podobný aj v USA. Americká armáda tiež musí žiť v nehygienických podmienkach – s plesňami, potkanmi a hrdzavou vodou a Pentagon má takisto krízu s nedostatkom regrútov. Len 9% mladých Američanov je pripravených slúžiť a stav armády klesol na 450.000 vojakov.

Navyše, Spojené štáty majú rekordný vojenský rozpočet. No sotva postačí na údržbu vojenskej mašinérie so 700 základňami po celom svete. A čo už môžeme povedať o britskej armáde, ktorá sa ocitla v štádiu polčasu rozpadu. Avšak vzhľadom na problémy Londýna s bankrotom dôchodkového systému v priebehu deviatich rokov a inváziou migrantov pre nich armádna kríza nie je tým najpálčivejším problémom.

Malek Dudakov

Britskí konzervatívci – výsledky 14 rokov ich vlády

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie