Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brownie – recept na šialene čokoládové potešenie. Pridajte svoj obľúbený nápoj Jacka Sparrowa

16.4.2024 Redakcia Vášeň v Tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio). Tento recept na brownie by mal poznať každý milovník čokolády a jednoduchých, ale chutných koláčov. Brownie z tohto receptu je ťažké, vlhké a doslova návykové, v pozitívnom zmysle slova. Aby ste brownie dodali trochu charakteru, oplatí sa pridať kvapku likéru, ktorý sa s pirátmi spája ako nikto […]
Menej ako 1 min. min.

16.4.2024 Redakcia Vášeň v Tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).

Tento recept na brownie by mal poznať každý milovník čokolády a jednoduchých, ale chutných koláčov. Brownie z tohto receptu je ťažké, vlhké a doslova návykové, v pozitívnom zmysle slova. Aby ste brownie dodali trochu charakteru, oplatí sa pridať kvapku likéru, ktorý sa s pirátmi spája ako nikto iný. Viete, čo mám na mysli?

Koláč je nielen chutný, ale aj lákavý na pohľad.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Brownie je koláč, ktorý má osobitné miesto v srdciach všetkých labužníkov tohto sveta. Recept na brownie je jednoduchý a zvládne ho aj človek, ktorý si myslí, že má na pečenie koláčov dve ľavé ruky. Čokoláda je veľmi dôležitá a v kombinácii s polevou vytvorí najlepší dezert vášho života. Nezabudnite však na jednu ingredienciu, ktorá mu dodá tú pravú chuť. Je ňou, samozrejme, rum – stačí ho len trochu a brownie sa zo slušného koláča stane sladkým gangstrom medzi pečivom.

Recept na koláčiky, ktorý vám zamotá hlavu

Zloženie:

250 g horkej čokolád

200 g cukru,

200 g masla,

približne 160 g celozrnnej múky,

1 šálka mlieka,

3 polievkové lyžice kakaa,

1 malý pohár čierneho rumu (50 ml).

Ako pripraviť koláčik – postup krok za krokom:

1. Pripravíme si hrniec a rozdrobíme doň čokoládu. Pridáme maslo a mlieko a za občasného miešania zohrievame na minimálnu teplotu.

2. Kým sa zmes rozpúšťa, postaráme sa o vajcia. Rozbijeme ich do misky a pridáme cukor. Pomocou mixéra ich šľaháme, kým nebudú svetlé a nadýchané. Potom pridáme kakaový prášok a múku preosiatu cez jemné sito. Zmes premiešame stierkou.

3. Rozpustenú čokoládu s mliekom a maslom opatrne vlejeme do zmesi múky a vajec a pridáme rum. Krátko premiešame, aby sa ingrediencie len spojili.

4. Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom. Cesto nalejeme do formy a vrch zľahka uhladíme stierkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte 45-50 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou a necháme koláč vychladnúť a polevu stuhnúť.

Brownie je koláč, ktorý má osobitné miesto v srdciach všetkých labužníkov tohto sveta.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Necháte sa strhnúť týmto čokoládovým potešením a odplávate ako Jack Sparrow do hlbín chuti? Ak ešte stále váhate, že je to príliš veľa pôžitku v jednom súste, uvedomte si, že život je príliš krátky na to, aby ste si odopreli endorfíny, ktoré konzumácia tohto čokoládového zázraku vyvoláva.

Redakcia Vášeň v Tebe.

Súvisiace články:

Šialene čokoládové, tradičné brownie. Vďaka tomuto triku získate mäkký stred a chrumkavú kôrku

Môj osvedčený recept na brownies. Je taký dobrý, že ho jedol aj vegán. A vzal si aj navyše

The post Brownie – recept na šialene čokoládové potešenie. Pridajte svoj obľúbený nápoj Jacka Sparrowa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie