Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bude mať kto v septembri učiť deti? Na Slovensku chýba vyše 1 400 zamestnancov

Začiatok školského roka sa blíži, avšak Slovensko má obrovský problém. Ako uvádza portál Dnes24, v školách chýba viac ako 1 400 pedagogických zamestnancov. Okrem 1 423 pedagogických zamestnancov však slovenské školy hľadajú aj 12 riaditeľov. Najväčší počet učiteľov chýba na predmet matematika, pričom situácia je najhoršia na západnom Slovensku. Tieto údaje vyplývajú z analýzy spoločnosti […]
Menej ako 1 min. min.

Začiatok školského roka sa blíži, avšak Slovensko má obrovský problém. Ako uvádza portál Dnes24, v školách chýba viac ako 1 400 pedagogických zamestnancov.

Okrem 1 423 pedagogických zamestnancov však slovenské školy hľadajú aj 12 riaditeľov. Najväčší počet učiteľov chýba na predmet matematika, pričom situácia je najhoršia na západnom Slovensku. Tieto údaje vyplývajú z analýzy spoločnosti Alma Career, ktorá prevádzkuje pracovný portál Profesia.sk.

Učitelia chýbajú na základných, no aj na stredných školách

Na portáli Edujobs.sk je momentálne zverejnených viac ako 1 700 pracovných ponúk, pričom 82 percent z nich sú inzeráty pre pedagogických zamestnancov. Najčastejšie inzerovanou pozíciou je učiteľ druhého stupňa základných škôl, ktorých aktuálne chýba 278, podľa slov Melcerovej. Stredné školy hľadajú 162 pedagógov.

„Minulý rok chýbalo dva týždne pred začiatkom školského roka viac než 1 200 pedagogických zamestnancov. Tento rok, týždeň pred nástupom do škôl, je situácia podľa dát portálu Edujobs.sk ešte vážnejšia. Školy aktuálne hľadajú nielen učiteľov, ale aj pracovníkov do kuchyne či na manažérske pozície,“ uviedla PR manažérka spoločnosti Alma Career Ľubica Melcerová.

Čo sa týka pedagogických pozícií, najväčší záujem je o prácu pedagogického asistenta. Dokazuje to fakt, že na jednu zverejnenú ponuku príde reakcia priemerne od 24 ľudí. Melcerová vysvetľuje, že pre mnohých ľudí ide o atraktívnejšiu prácu ako je práca učiteľa, pretože sa požaduje nižšie vzdelanie.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Chýbajú učitelia matematiky, no aj angličtiny

The post Bude mať kto v septembri učiť deti? Na Slovensku chýba vyše 1 400 zamestnancov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie