Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Budoucí vláda bude stát před velmi složitým úkolem, řekl Pilný. Zmínil zavedení nových daní

Podle průzkumu je favoritem parlamentních voleb hnutí ANO. Zadlužení státu bude zřejmě o 53 miliard korun vyšší, než to bylo za vlády Andreje Babiše (ANO). Podle bývalého ministra financí Ivana Pilipa je relativní zadlužení v procentech vůči HDP na poměry Evropy sice poměrně nízké, ale jde o negativní vývoj. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Politici se bojí investovat. Zvyšme […]
Menej ako 1 min. min.

Podle průzkumu je favoritem parlamentních voleb hnutí ANO. Zadlužení státu bude zřejmě o 53 miliard korun vyšší, než to bylo za vlády Andreje Babiše (ANO). Podle bývalého ministra financí Ivana Pilipa je relativní zadlužení v procentech vůči HDP na poměry Evropy sice poměrně nízké, ale jde o negativní vývoj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Politici se bojí investovat. Zvyšme daň na pivo i slevy pro rodiče, daňme méně chudé, radí Prokop

„Demografická křivka v podstatě hraje proti vládě a proti tomu, jakým způsobem jsou nastaveny parametry různých dávek důchodů, vývoje platů, výdajů na státní správu a počet státních zaměstnanců,“ popsal Pilip v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Pokud to vláda nedokáže politicky otočit, tak podle něj parlamentní volby sice vyhraje hnutí ANO, ale bude mít před sebou velice složitou situaci. „Takže ať už to bude tato vláda v nové podobě, nebo hnutí ANO s jinými koaličními partnery, všichni budou stát před velmi složitým úkolem,“ popsal Pilip.

Dodal, že je zvědavý, co všechno budou strany před volbami slibovat. Nevyloučil ani zavedení nových daní. „Považuji to za velmi pravděpodobné, ať už sliby před volbami budou znít jakkoliv,“ podotkl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sázkaři mají o druhém kole senátních voleb jasno, říká Sochor. Prozradil, kdo nejvíce táhne

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie