Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Budú deti princeznej Kate a princa Williama odvedené na povinnú vojenskú službu? „Veľmi málo výnimiek“

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pete Hancock). Pôjdu mladí členovia kráľovskej rodiny do armády? Všetko tomu nasvedčuje. Ukazuje sa, že najnovší program na obnovenie povinnej vojenskej služby vo Veľkej Británii nevylúči ani kráľovskú rodinu. Budú sa povolávať aj deti Kate a Williama.Foto: shutterstock/Pete Hancock Princ William a Kate Middleton sú známi svojou hlbokou láskou […]
Menej ako 1 min. min.

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pete Hancock).

Pôjdu mladí členovia kráľovskej rodiny do armády? Všetko tomu nasvedčuje. Ukazuje sa, že najnovší program na obnovenie povinnej vojenskej služby vo Veľkej Británii nevylúči ani kráľovskú rodinu.

Budú sa povolávať aj deti Kate a Williama.
Foto: shutterstock/Pete Hancock

Princ William a Kate Middleton sú známi svojou hlbokou láskou k svojim deťom, princovi Georgovi, princeznej Charlotte a princovi Louisovi. Kráľovský pár pravidelne zdôrazňuje, aká dôležitá je pre nich rodina a snaží sa svojim deťom zabezpečiť normálne, milujúce detstvo aj napriek kráľovským povinnostiam. Williama a Kate často vídať na rodinných výletoch a ich verejné vystúpenia dokazujú silné puto medzi nimi.

POZRITE TIEŽ AJ: Princ William zobral na zápas svojho syna. Sú ako dve kvapky vody! Georgovo správanie priťahuje pozornosť

Pôjdu deti Kate a Williama do armády?

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že ak Konzervatívna strana vyhrá parlamentné voľby, povinná vojenská služba bude obnovená. Podľa predbežných plánov by mali mladých ľudí začať povolávať v septembri 2025. Zaujímavosťou je, že na výber bude viacero možností.

Tínedžeri budú môcť vstúpiť do armády na plný úväzok po dobu 12 mesiacov, pripojiť sa k službám kybernetickej obrany Spojeného kráľovstva alebo dobrovoľne jeden víkend v mesiaci na rok. Posledná možnosť sa týka spolupráce s organizáciami ako hasičský zbor, polícia či štátna zdravotná služba.

Hoci budú existovať „veľmi obmedzené výnimky“ z výpovede zo služby, podľa Daily Mail sa na deti Williama a Kate nevzťahujú. Ak vyššie spomínaný projekt vstúpi do platnosti, prvým mladým členom kráľovskej rodiny, ktorý nastúpi do služby, bude princ George. To sa uskutoční v júli 2031, keď chlapec dovŕši 18 rokov. O rok neskôr pôjde v jeho stopách princezná Charlotte a o tri roky neskôr princ Louis.

Pôjdu deti Kate a Williama do armády?
Foto: Wikimedia Commons/Number 10, CC BY 2.0

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prvá dáma Nigérie zaútočila na Meghan Markle. „Prečo tu bola?“ Na internete je búrka

Nezvyčajné gesto princa Williama voči vojvodkyni Kate. Zaznamenali to kamery

The post Budú deti princeznej Kate a princa Williama odvedené na povinnú vojenskú službu? „Veľmi málo výnimiek“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie