Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Budú ochranné prilby povinné aj pre lyžiarov do 18 rokov? SNS sa pokúsi presadiť zmeny v zákone

Lyžovanie a snoubordovanie sú podľa národniarov činnosti s vysokým rizikom úrazu. Úprava tak podľa nich môže znížiť počet vážnych zranení hlavy.
Menej ako 1 min. min.

1.4.2024 (SITA.sk) – Lyžiari do 18 rokov zrejme budú povinní chrániť si na lyžiarskej trati hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. V súčasnosti táto povinnosť platí len pre tých, ktorí majú menej ako 15 rokov.

Zmeny v zákone o Horskej záchrannej službe budú presadzovať poslanci Slovenskej národnej strany Adam Lučanský, Milan Garaj a Rudolf Huliak už na najbližšej riadnej parlamentnej schôdzi so začiatkom 16. apríla.

„Táto legislatívna úprava vychádza z potreby prispôsobiť zákon väčšej bezpečnosti a ochrany zdravia mladistvých. Zvýšenie vekovej hranice reflektuje rastúcu potrebu ochrany tejto vekovej skupiny, ktorá je významne zastúpená medzi lyžiarmi a snoubordistami. Iniciatíva pre novelu vychádza z veľkého počtu zranených na lyžiarskych svahoch, ako aj z medzinárodných trendov v zvyšovaní bezpečnostných štandardov pre mladistvých,” uvádzajú poslanci v návrhu.

Lyžovanie a snoubordovanie sú podľa národniarov činnosti s vysokým rizikom úrazu. Úprava tak podľa nich môže znížiť počet vážnych zranení hlavy.

Viac k témam: legislatívna úprava, Lyžiari, prilba, snoubordisti
Zdroj: SITA.sk – Budú ochranné prilby povinné aj pre lyžiarov do 18 rokov? SNS sa pokúsi presadiť zmeny v zákone © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie