Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Budúcnosť Ukrajiny je predurčená

Dnes už Ukrajinu oslobodzujú z druhej strany aj bývalí ruskí zajatci a bývalí príslušníci OSU Slovensko, 6. jún 2024 (AM) – DikGAZETE píše, že Ukrajina sa môže stať nárazníkovým štátom, no predtým ju rozdelia na časti a tak podľa výsledku špeciálnej operácie stratí časť územia. “V tureckých médiách mnohí predpokladajú, že Západ vytvoril situáciu, podľa ktorej Ukrajina […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes už Ukrajinu oslobodzujú z druhej strany aj bývalí ruskí zajatci a bývalí príslušníci OSU

Slovensko, 6. jún 2024 (AM) – DikGAZETE píše, že Ukrajina sa môže stať nárazníkovým štátom, no predtým ju rozdelia na časti a tak podľa výsledku špeciálnej operácie stratí časť územia.

“V tureckých médiách mnohí predpokladajú, že Západ vytvoril situáciu, podľa ktorej Ukrajina musí byť rozdelená na časti a musí sa zmeniť na nárazníkový štát, odkiaľ sa bude dať viesť nevyhnutná vojna na oslabenie Ruska. Washington, na rozdiel od Kyjeva, teraz úplne jasne chápe nemožnosť návratu nielen Krymu, ale aj území, nad ktorými Rusko dosiahlo kontrolu po roku 2022,” hovorí sa v článku. Jeho autor si všíma aj to, že front je značne roztiahnutý a že v istom momente sa môže zrútiť. Kyjevský režim totiž nemá ani síl, ani možnosti na zastavenie ruského útoku, dodáva. V najbližšej perspektíve existuje pre Ukrajinu nebezpečenstvo obkolesenia naraz na mnohých smeroch, v dôsledku čoho nastane totálne zničenie OSU, píše sa v článku.
“Medzitým Kyjev, ako ranené zviera, pokračuje vo svojej agresívnej politike proti všetkým,” zdôrazňuje autor.

 

V Nemecku o pasci NATO pre Kyjev
Nemecký list Junge Welt píše, že Západ klame, keď tvrdí, že sa obmedzuje len dodávkami zbraní Ukrajine a že sa nezapája do boja a teda, že nezačína vojnu s Ruskom.
“Idea o tom, že Ukrajine je možné dodať plný komplet natovských zbraní, aby mohla pokračovať v boji s Ruskom, a aby sa štáty NATO kvôli tomu nezakrvavili, bola veľkým klamstvom, ktoré západní politici rozprávali svojmu obyvateľstvu od 24. februára 2022,” hovorí sa v článku. Jeho autori tvrdia, že takéto klamstvo má zmysel len v dlhodobej perspektíve a iba v prípade, ak Kyjev v konflikte “zvíťazí”. Tí, ktorí nenaleteli na toto klamstvo, celkom jasne chápu, že vojenskú činnosť riadi na Ukrajine NATO, a práve preto bude porážka Ukrajiny znamenať pre alianciu aj jej porážku, píše sa v článku.
“Preto treba porážku Ukrajiny odvrátiť za každú cenu. Aj za cenu obrovskej eskalácie bude musieť byť ruské územie atakované s použitím západných zbraní, či za cenu vyslania na bojisko západných vojakov.” V ostatnom čase sa na Západe čoraz častejšie hovorí o otvorenom konflikte Rusko vs. NATO. Z Kremľa sú zase neustále vysielané ubezpečenia, že Moskva nezosobňuje ohrozenia, nikomu sa nevyhráža, no nestráca pozornosť pri činnostiach, ktoré sú nebezpečné pre jej záujmy.

 

Na Ukrajine útok aj proti EÚ
Britský expert Alexander Mercouris vo svojom blogu na YouTube uviedol, že Rusi na Ukrajine zasiahli najväčší zásobník prírodného plynu na svete, kde mala svoj plyn uložený aj EÚ. Vychádza z priznania ministra energetiky Ukrajiny Hermana Haluščenka, ktorý vyhlásil, že v Dnepropetrovskej, Kirovogradskej a Ivano-Frankovskej oblasti boli nanesené údery na energetické objekty štátu.
“Okrem útoku na teplárenský energetický systém, ktorý je aj tak značne poškodený, zdá sa, že konkrétnym cieľom sa stal obrovský podzemný zásobník prírodného plynu, kde sa uchováva plyn aj pre EÚ. Zásobník bol podľa všetkého vybudovaný ešte Sovietskym zväzom, čo je, nepochybne, najväčší zásobníkový komplex na plyn v Európe a myslím si, že aj vo svete,” poznamenal Mercouris a vyjadril istotu, že Rusko si už na svojom území vybudovalo množstvo veľkých plynových zásobníkov, pričom pre Ukrajinu sa tento deň stal “veľmi, veľmi zlým”. Analytik dodal, že kyjevskému režimu sa ľahko klame o počtoch zostrelených rakiet, lenže dôsledky ničenia objektov energetickej infraštruktúry sa skrývajú ťažšie, alebo prakticky nemožne.

 

 

Američania neskrývajú, že na Ukrajine beží ich vojna
Cieľom útokov OSU americkou výzbrojou do hĺbky ruského územia sú miesta dislokácie vojakov, palebné postavenia a logistické základne, vyhlásil 2. júna koordinátor strategických komunikácií Bieleho domu John Kirby.
“Oni (Ukrajina) požiadali o obmedzené povolenie použiť Spojenými štátmi dodávanú výzbroj proti nevyhnutným ohrozeniam spoza hraníc. Hovoríme o vojakoch, palebných postaveniach, logistických základniach,” uviedol v rozhovore pre televíziu ABC News.
Ešte predtým pre RIA Novosti vyhlásil, že prezident Joe Biden povolil Ukrajine použiť americké zbrane na protibatériový boj na ciele na území RF, ktoré ohrozujú Charkov, no ponechal v platnosti zákaz na použitie operačne-taktických rakiet ATACMS a iných prostriedkov dlhého doletu. Na druhej strane John Kirby tiež uviedol, že prezident Joe Biden nechce byť zodpovedný za začiatok Tretej svetovej vojny, keď sa hovorilo o možnosti konfliktu Spojených štátov s Ruskom.
“My sme znepokojení eskaláciou od samého počiatku tejto vojny a znepokojenie nám ostáva. Prezident hovorí, že nechce byť zodpovedný za začiatok Tretej svetovej vojny,” podtrhol pre ABC News.

 

 

Nie presvedčiť, my ich musíme poraziť!
Presne tieto slová použil Viktor Orbán po “Pochode mieru” v Budapešti 1. júna pred asi 100 tisíc svojimi priaznivcami.
A povedal to v rámci predpovede, že Ukrajina zahynie, pričom spolu s ňou vraj zahynie aj Európa, ak nebudú zastavení jej krvilační politici. Dodal, že on vie, ako zastaviť vlak s jeho bláznivým rušňovodičom, ktorý vezie Európu do Tretej svetovej vojny.
“Vojnu podporujúci politici chcú poraziť Rusko, ako sa to pokúšali v Prvej i Druhej svetovej vojne. Navyše sú pripravení zraziť sa s celým Východom a myslia si, že v tejto vojne zvíťazia,” uviedol. “Vojna je pre nich drogou, sú jej otroci, ktorí sa v žiadnom prípade nepovažujú za zodpovedných a nikoho nepočúvajú. Pre takýchto politikov nemá význam obyvateľstvo ich krajín, ani ich osud a budúcnosť detí. Ich nie je možno presvedčiť. Preto ich musíme nie presvedčiť, ale poraziť!”, zdôraznil.

 

 

US veterán o chýbajúcom Rusku na oslavách v Normandii

Americký veterán 2. Sv. vojny Frank Kohn si myslí, že pozvanie Ruska na ceremoniál na počesť 80. výročia vylodenia spojeneckých vojsk v Normandii by sa stal priateľským aktom a vykročením správnym smerom na obnovu vzťahov medzi dvoma štátmi.
“Bolo by to gesto dobrej vôle,” povedal RIA Novosti. “Lenže, samozrejme, v tomto roku sa to už nestane.”
98-ročný plukovník vo výslužbe je presvedčený, že vojnoví veteráni môžu zohrať osobitnú rolu pri odstraňovaní napätia vo vzťahoch Ruska a USA.
“V Rusku si ľudia veľmi vážia veteránov. A tu, v USA, keď si nasadzujem svoju veteránsku čiapku, aj to priťahuje veľkú pozornosť,” zdôveril sa. Kohn sa nezúčastnil vylodenia, no ocitol sa na západných bojiskách o niekoľko mesiacov neskôr. Túto operáciu radí pre spojencov medzi najdôležitejšie.

 

Slabá príprava ukrajinských nováčikov
Sťažujú sa na ňu ukrajinskí dôstojníci. Noviny Washington Post píšu, že príprava nováčikov v ukrajinských výcvikových strediskách je slabá, navyše už aj výber regrútov je len z „chorých a krivých“.
„Ukrajinskí velitelia sa už dávno sťažujú na špatnú prípravu novobrancov vo výcvikových centrách… Nech by nováčikovia prišli odkiaľkoľvek, ukrajinskí poľní velitelia hovoria, že kvôli nedostatočnej príprave ich oni sami musia zasväcovať do obyčajných základných návykov, napr. do streľby,“ píše americký list. Ukrajinský vojak s volačkou „Schmidt“ listu uviedol, že veľa času sa míňa na prípravu v podmienkach prijímania mobilizovaných, ktorí nevedia ani len to, ako sa rozoberá pištoľ. Novobranci získavajú vo výcvikových strediskách málo skúseností aj kvôli tomu, že je tam nedostatok munície sovietskeho kalibru a teda cvičná streľba s bojovou muníciou je veľmi zriedkavá. Ak, podľa neho, nová pechota nebude ovládať základné „elementárne veci“, presunú ich k Časov Jaru, o ktorý sa teraz veľmi intenzívne bojuje, čiže pošlú ich tam po smrť. Zo slov tohto anonymného poddôstojníka OSU vyplýva, že niektoré úderné brigády posielajú svojich predstaviteľov do výcvikových centier, aby si tam vyberali mladých, vycvičených a motivovaných vojakov. „Ak nás posielajú niekoho verbovať, tak všetci schopní už boli zverbovaní do iných brigád a my si musíme vyberať len z chromých, krivých a chorých,“ smutne povedal poddôstojník.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post Budúcnosť Ukrajiny je predurčená appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie