Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bufety si neplnia svoju základnú povinnosť. Inšpekcia preto sprísni pravidlá a zvýši pokuty

Leto je už pomaly za nami. Bufety a rôzne stánky majú za sebou skutočne výbornú sezónu. Kontrolóri s nimi však neboli veľmi spokojní, čo ukázali aj výsledky. O téme informoval portál Správy STVR. Finančná správa (FS)nemala oddych ani počas leta. Práve počas tohto obdobia sa zamerala hlavne na bufety a stánky. Postup bol veľmi jednoduchý […]
Menej ako 1 min. min.

Leto je už pomaly za nami. Bufety a rôzne stánky majú za sebou skutočne výbornú sezónu. Kontrolóri s nimi však neboli veľmi spokojní, čo ukázali aj výsledky. O téme informoval portál Správy STVR.

Finančná správa (FS)nemala oddych ani počas leta. Práve počas tohto obdobia sa zamerala hlavne na bufety a stánky. Postup bol veľmi jednoduchý – prišli do prevádzky, niečo si objednali a čakali, či im zamestnanec vydá pokladničný bloček.

Viaceré bufety pohoreli. Zdroj: shutterstock.com/Jo Panuwat D

Po kontrole zistili, že až 41 % prevádzok nevydáva pokladničné bločky. Keďže ide o porušenie zákona, prevádzky neminula pokuta. Tam to však nekončí: Tieto prevádzky čakajú ďalšie kontroly a s tým spojené aj vyššie pokuty. Situáciu priblížil hovorca FS Daniel Súkup.

Až do výšky 6 600 eur pri opakovaných porušeniach. V najzávažnejších prípadoch môže byť podnikateľovi zakázaná činnosť alebo mu môže byť odobraté živnostenské oprávnenie.

Skontrolovaných prevádzok nebolo rozhodne málo. Kontrolóri ich počas leta ich navštívili až 1 950. Nedá sa teda povedať, že všetci podnikatelia sú nepoctiví, no výsledky kontroly ukazujú, že ich ani nie je ani málo. Tvrdí to aj generálna sekretárka Slovenského živnostenského zväzu (SŽZ) Miriam Bellušová.

Bolo kontrolovaných menej ako jedno percento subjektov, ktoré podnikajú na Slovensku. A z toho naozaj nemôžeme usudzovať, že by to takto bolo aj pri väčšej vzorke kontroly.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

The post Bufety si neplnia svoju základnú povinnosť. Inšpekcia preto sprísni pravidlá a zvýši pokuty appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie