Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

BUIDL: Revolúcia v Kryptoderivátoch od Blackrock

Odvážnym krokom, ktorý by mohol potenciálne zmeniť podobu trhu s krypto derivátmi, sa spoločnosť Blackrock, najväčší správca aktív na svete, zamerala na príležitosť v hodnote 3 biliónov USD. Spoločnosť robí strategické kroky, aby bol jej token BUIDL akceptovaný ako kolaterál na hlavných kryptomenových burzách. Táto iniciatíva nie je len dôkazom inovatívneho prístupu spoločnosti Blackrock, ale […]
Menej ako 1 min. min.

Odvážnym krokom, ktorý by mohol potenciálne zmeniť podobu trhu s krypto derivátmi, sa spoločnosť Blackrock, najväčší správca aktív na svete, zamerala na príležitosť v hodnote 3 biliónov USD. Spoločnosť robí strategické kroky, aby bol jej token BUIDL akceptovaný ako kolaterál na hlavných kryptomenových burzách. Táto iniciatíva nie je len dôkazom inovatívneho prístupu spoločnosti Blackrock, ale signalizuje aj rastúci záujem Wall Street o oblasť digitálnych aktív.

Token BUIDL, ktorý je súčasťou inštitucionálneho fondu digitálnej likvidity spoločnosti Blackrock v USD, vyniká svojou štruktúrou vyplácania úrokov. Táto funkcia je obzvlášť atraktívna pre inštitucionálnych investorov, ktorí neustále hľadajú alternatívne možnosti zabezpečenia, ktoré môžu zabezpečiť výnosy v rozvíjajúcom sa sektore derivátov. S vysokou minimálnou investičnou požiadavkou vo výške 5 miliónov USD sa BUIDL jednoznačne zameriava na vyššie vrstvy investičného sveta vrátane hedžových fondov a iných veľkých finančných subjektov.

Spolupráca spoločnosti Blackrock s maklérskym partnerom Securitize viedla k diskusiám s niektorými z najvýznamnejších mien v oblasti výmeny kryptomien, ako sú Binance, Okx a Deribit. Hoci sú rozhovory ešte len v počiatočnom štádiu, potenciál využitia BUIDL ako kolaterálu je vzrušujúcou vyhliadkou. Generálny riaditeľ spoločnosti Deribit, Luuk Strijers, potvrdil záujem platformy o zhodnotenie BUIDL, hoci zároveň poznamenal, že pred prijatím akýchkoľvek definitívnych krokov je potrebné prekonať regulačné a technické výzvy.

Tento krok spoločnosti Blackrock nie je bez komplikácií. Poplatok za správu vo výške 0,5 % na BUIDL, hoci sa zdá byť skromný, je pre investorov na zváženie, najmä v porovnaní s inými tokenmi, ako sú USDT Tether a USDC Circle, ktoré sa bežne používajú ako kolaterál pri kryptoobchodoch. Jedinečná predajná ponuka BUIDL – jeho schopnosť vyplácať držiteľom úrok – by však mohla veľmi dobre ospravedlniť tento poplatok pre tých, ktorí hľadajú viac ako len ekvivalent stablecoinu.

Nedávne oznámenie Komainu, kryptoburzového správcu, že klienti oprávnení investovať do BUIDL budú mať možnosť obchodovať s použitím tokenu ako kolaterálu prostredníctvom Hidden Road, ďalej upevňuje pozíciu tokenu na trhu. Tento vývoj je jasným ukazovateľom rastúceho ekosystému okolo BUIDL a jeho potenciálu stať sa zmenou hry na trhu s krypto derivátmi.

Keďže trh s kryptomenami naďalej dozrieva, zavedenie produktov, ako je BUIDL, svedčí o širšom trende, keď sa tradičné finančné mechanizmy prispôsobujú a integrujú do priestoru digitálnych aktív. Vstup spoločnosti Blackrock na tento trh s BUIDL nie je len strategickým obchodným ťahom; je to znamenie doby, ktoré odráža čoraz väčší prienik tradičných financií (TradFi) a kryptomien.

Dôsledky prijatia BUIDL ako kolaterálu sú ďalekosiahle. Mohol by spochybniť dominanciu zavedených stablecoinov na trhu s derivátmi a ponúknuť inštitucionálnym investorom novú cestu k diverzifikácii ich možností kolaterálu. Okrem toho predstavuje významný krok vpred v tokenizácii tradičných finančných aktív, ktorý so sebou prináša prísľub vyššej likvidity, transparentnosti a efektívnosti.

S vývojom trhu s krypto derivátmi bude úloha inovatívnych tokenov, ako je BUIDL, kľúčová pri preklenovaní priepasti medzi tradičnými financiami a rozvíjajúcim sa svetom digitálnych aktív. S reputáciou a zdrojmi spoločnosti Blackrock za sebou má BUIDL potenciál nielen narušiť, ale aj posunúť vpred novú éru v kryptoekonomike. Odvetvie bude pozorne sledovať, ako spoločnosť Blackrock pokračuje v navigácii zložitou sieťou regulačných a technických aspektov, s nádejou, že BUIDL sa čoskoro stane základom na trhu s kryptografickými derivátmi.

Zdroj: bitcoin

Príspevok BUIDL: Revolúcia v Kryptoderivátoch od Blackrock je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie