Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Búrky a dažde v očiach vodičov: Ako správne reagovať a čo na ceste určite nerobiť?

Nečakane intenzívne prívalové dažde vedia z minúty na minútu zmeniť podmienky na ceste a potrápiť tak vodičov začiatočníkov, ako aj tých podstatne skúsenejších. V tomto prípade však nerozhoduje to, koľko máte za volantom „odkrútených“ kilometrov, jednoduché zásady by počas nepriaznivých podmienok mali dodržiavať bez rozdielu všetci. Zo slovenských záplatami pokrytých vozoviek sa totiž najmä v prichádzajúcom […]
Menej ako 1 min. min.

Nečakane intenzívne prívalové dažde vedia z minúty na minútu zmeniť podmienky na ceste a potrápiť tak vodičov začiatočníkov, ako aj tých podstatne skúsenejších. V tomto prípade však nerozhoduje to, koľko máte za volantom „odkrútených“ kilometrov, jednoduché zásady by počas nepriaznivých podmienok mali dodržiavať bez rozdielu všetci.

Zo slovenských záplatami pokrytých vozoviek sa totiž najmä v prichádzajúcom letnom období ľahko stane náročná skúška pre motoristov, cestu často zalieva voda z okolitého podmáčaného terénu, hromadí sa v nerovnostiach pod úrovňou zvyšku cesty, prípadne sa na vozovke vytvorí súvislá vodná plocha alebo silný dážď spôsobí výrazné zaplavenie podjazdov.

Základné tipy pre vodičov v prípade silných búrok, dažďa alebo napríklad krupobitia:

Aj tieto dni budú skúšať vodičov v zvládaní jazdy na mokru. A hoci mnohí motoristi sa snažia aj cez takýto terén čo najskôr prejsť, odborníci upozorňujú na riziká. Prebrodiť sa autom zaplaveným terénom? Kedy je to pre vozidlo a posádku nebezpečné? Kedy hrozí aquaplaning a ako ho čo najjednoduchšie a najbezpečnejšie zvládnuť? V galérii vyššie nájdete niekoľko rád, ako zvládať rizikové situácie na ceste počas silného dažďa.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie