Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Business Insider: Rusko ľahko pripraví NATO o vzdušnú nadvládu v prípade vojny

www.slovanskenoviny.sk/rss Pri analýze ukrajinského konfliktu prichádza NATO k neuspokojivému záveru: v potenciálnej vojne s Ruskom by Moskva predstavovala vážnu výzvu pre historickú vzdušnú dominanciu NATO – a pravdepodobne by vyhrala. Portál „Business Insider“ k tomuto záveru dospel na základe rozhovorov s tuctom vojenských expertov vrátane bývalých pilotov, ako aj súčasných a bývalých západných vojenských veliteľov a dôstojníkov. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Pri analýze ukrajinského konfliktu prichádza NATO k neuspokojivému záveru: v potenciálnej vojne s Ruskom by Moskva predstavovala vážnu výzvu pre historickú vzdušnú dominanciu NATO – a pravdepodobne by vyhrala.

Portál „Business Insider“ k tomuto záveru dospel na základe rozhovorov s tuctom vojenských expertov vrátane bývalých pilotov, ako aj súčasných a bývalých západných vojenských veliteľov a dôstojníkov.

Odborníci upozornili, že vojna na Ukrajine zdôraznila, ako radikálne sa menia niektoré prvky moderného leteckého boja a NATO je na tieto zmeny stále nie je pripravené. Od konca studenej vojny sa Spojené štáty a ich západní spojenci tešia jednoznačnej vzdušnej prevahe v konfliktoch, ktoré viedli po celom svete, od Európy po Blízky východ.

„Rusko bude úplne iný súper. Má územie a priemysel na vytvorenie a rozmiestnenie masívnych a zložitých systémov protivzdušnej obrany, ktoré bude nepriateľ ťažko ničiť,“ píše sa v článku.

V prípade Ruska bude pre Spojené štáty a ich spojencov ťažké dosiahnuť rovnakú úroveň vzdušnej nadvlády, akú mali v iných konfliktoch od Druhej svetovej vojny, tvrdia experti a vojenskí predstavitelia. Varujú, že ruské letectvo a protivzdušná obrana v kombinácii so skúsenosťami získanými na Ukrajine umožnia Spojeným štátom „dosiahnuť vzdušnú prevahu iba nárazovo – v malých časových úsekoch na vzácnom mieste, ak tam ruská protivzdušná obrana nebude, bude zničená, resp. bude dochádzať munícia“.

/ news-front.su /

Príspevok Business Insider: Rusko ľahko pripraví NATO o vzdušnú nadvládu v prípade vojny je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie