Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

BVS je na intenzívne zrážky pripravená, povodniam v meste môžu zabrániť aj samotní občania

V najbližších dňoch po celom Slovensku očakávame mimoriadne silné dažde.
Menej ako 1 min. min.

12.9.2024 (SITA.sk) – Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) je na intenzívne zrážky pripravená.

V najbližších dňoch nás v Bratislavskom kraji čakajú mimoriadne silné dažde. V BVS sa na takéto situácie zodpovedne pripravujeme priebežne počas celého roka,” uvádza na sociálnej sieti.

Pravidelná údržba

Zároveň však dodáva, že infraštruktúra miest a obcí nebola dimenzovaná na extrémne prívalové dažde, ktoré nás v poslednom období z dôvodu klimatických zmien postihujú. BVS v rámci opatrení pred zaplavením infraštruktúry ročne vyváža z kanalizácie 1 800 – 2 000 ton odpadu.

Robíme pravidelné kontroly a údržbu infraštruktúry a v prípade akýchkoľvek komplikácií máme pripravené povodňové plány,” približuje spoločnosť.

Vodozádržné opatrenia

Okrem toho pripravili grantový program na vodozádržné opatrenia, v ktorom rozdelia až 200-tisíc eur. K ochrane pred dôsledkami silných nárazových zrážok môžeme podľa nej prispieť všetci realizáciou vlastných vodozádržných opatrení.

Nielenže v konečnom dôsledku šetria náklady domácností a firiem, ale pomáhajú chrániť mestá a obce pred zaplavenými ulicami,” konštatuje BVS.

Súčasťou vodozádržných opatrení môže byť vsakovacia nádrž, ktorá odvádza prebytočnú vodu do zeme a nie do kanalizácie. Akumulačná nádrž zas umožní zachytiť vodu z odkvapov a využiť ju napríklad na zvalažovanie záhrady. Retenčná nádrž slúži na dočasné zachytávanie zrážkovej vody, ktorá sa následne vypúšťa.

Viac k témam: protipovodňové opatrenia, Silné dažde
Zdroj: SITA.sk – BVS je na intenzívne zrážky pripravená, povodniam v meste môžu zabrániť aj samotní občania © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie