Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Byla naším zlatým dítětem. Srdceryvná zpověď matky jedné z obětí nehody v Pardubicích

„Byla naším zlatým dítětem, všichni ji měli rádi. Před několika týdny zemřel při autonehodě můj syn a její bratr Radoslav. Teď se to stalo jí,“ sdělila deníku Nový Čas zdrcená matka Helena Comová. Janin mladší bratr zemřel 18. května ve věku 49 let, informují Regióny.sk. ČTĚTE TAKÉ: Strojvůdce si před srážkou chybu uvědomil, tvrdí inspekce. Nákladní vlak […]
Menej ako 1 min. min.

„Byla naším zlatým dítětem, všichni ji měli rádi. Před několika týdny zemřel při autonehodě můj syn a její bratr Radoslav. Teď se to stalo jí,“ sdělila deníku Nový Čas zdrcená matka Helena Comová. Janin mladší bratr zemřel 18. května ve věku 49 let, informují Regióny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Strojvůdce si před srážkou chybu uvědomil, tvrdí inspekce. Nákladní vlak nic nevarovalo

Jana žila v Praze, kde pracovala v bance. Ve volném čase o víkendech dojížděla za manželem a dětmi do Trutnova. „Měli dvě děti. Jejich syn pracuje jako středoškolský učitel, dcera v cestovní kanceláři. Do Česka se s manželem přestěhovala, protože tam našla dobrou práci,“ dodala maminka.

Rodina nedávno pochovala i bratra Jany

Přestože žila stovky kilometrů od domova, pravidelně navštěvovala své rodiče na východním Slovensku. „Naposledy tu byla na pohřbu svého bratra. Když jsme spolu mluvily, stěžovala si, že ve vlaku je velké množství mužů, často opilých,“ sdělila matka, která Janě poradila, aby si koupila místo v ženském kupé. „Měla jedno z posledních vhodných míst v kupé, kde seděla s dalšími třemi ženami. Cestovala domů hlavně proto, aby nás podpořila po Radkově smrti,“ dodala matka.

Na fotografie z nehody se matka dokázala podívat až několik dní po incidentu. „Nechápu, proč lokomotiva zůstala bez jediného škrábnutí a první vagon za ní byl sešrotován. RegioJet je v kontaktu s mým zetěm a vnoučaty, nás ale nekontaktoval,“ dodala matka.

Jana byla velmi oblíbená a zpráva o její smrti zasáhla i její přátele. „Je to jen pár týdnů, co jsme spolu mluvily. Nemůžu uvěřit, že jsi byla na cestě za rodiči, ale už jsi k nim nedorazila. Odpočívej v pokoji,“ napsala Janina kamarádka v příspěvku na svém facebookovém profilu, v němž sdílela parte zemřelé ženy.

Poslední rozloučení s Janou proběhne v rodinném kruhu 14. června v Trutnově.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé umírali v Pardubicích i kvůli nekvalitním vagonům. Dopravce všechny vyřazuje

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie