Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bývalá analytička Pentagonu: Washington bude naďalej klamať o úspechoch Ukrajiny – treba vydržať do volieb

Zatiaľ čo Európa v tesnej blízkosti Ukrajiny začína priznávať porážku a chybu, Bidenova administratíva tvrdí, že všetko je v poriadku a zatvára oči pred zlyhaním. Povedala to podplukovníčka Karen Kwiatkowski na YouTube-kanáli „Judging Freedom“. Demokrati v tom budú pokračovať až do novembrových volieb. Odmietnutie uznať realitu podľa nej opäť „dokazuje hlúposť americkej vlády“. — Myslíte […]
Menej ako 1 min. min.

Zatiaľ čo Európa v tesnej blízkosti Ukrajiny začína priznávať porážku a chybu, Bidenova administratíva tvrdí, že všetko je v poriadku a zatvára oči pred zlyhaním.

Povedala to podplukovníčka Karen Kwiatkowski na YouTube-kanáli „Judging Freedom“.

Demokrati v tom budú pokračovať až do novembrových volieb. Odmietnutie uznať realitu podľa nej opäť „dokazuje hlúposť americkej vlády“.

— Myslíte si, že Washington niekedy premýšľal o odchode z Ukrajiny, o tom, že Ukrajina môže prehrať, a o dôsledkoch? Alebo je to Washingtonu jedno, pokiaľ sa celá táto situácia nezhorší pred voľbami v novembri?

„Dobrá otázka. Som si istá, že v spravodajskej komunite, a ako vidíme aj niektorí senátori a niektorí naši predstavitelia, dobre chápu skutočný stav vecí na Ukrajine, jej šance a budúcnosť: bude veľmi obmedzená, bude to menšie územie, nevyhnutne skorumpovaná vláda, ktorá stratila väčšinu svojich ľudí… Ľudia nemuseli zomrieť – mnohí odišli a nechystajú sa vrátiť, aby obnovili Ukrajinu. A ľudia vo Washingtone všetkému rozumejú.

Čo sa týka Bidenovej administratívy (neviem, čo si myslí sám Biden), zdá sa mi, že dúfajú, že to všetko dokážu udržať v tajnosti a nepriznať to až do volieb. Nejako pošlú peniaze a potom povedia: „Všetko ide dobre!“ a pokračujú v klamaní – čo vidíme v západných médiách – o tom, čo sa tam skutočne deje.

A potom voľby, pred ktorými budú robiť kampaň a riešiť to, ako v roku 2020 a aj predtým. Máme veľa voličov, ktorí budú voliť prvýkrát – a to teraz nehovorím o mladých ľuďoch. Bidenov tím má veľa možností, aby to vyzeralo ako úspech, ak, samozrejme, Biden bude stále medzi kandidátmi 7. novembra alebo kedykoľvek budú voľby.

Takže si myslím, že chcú túto záležitosť odsunúť do úzadia. Nech sa páči, tu je vašich 61 miliárd, ktoré skutočne (nezabudnite žmurkať!) poputujú do vojensko-priemyselného komplexu tu v Amerike. Nechcú, aby o tom ľudia hovorili, nechcú, aby o tom ľudia písali. Ale v skutočnosti, o úroveň nižšie, ako „hovoriace hlavy“ našej vlády, zdá sa mi, že si celú situáciu plne uvedomujú.

A myslím si, že naši spojenci, ak ich tak možno nazvať – Poľsko, Nemecko, Litva – títo spojenci NATO a samotné NATO konajú na základe reality. Keďže sú jej bližšie, všetko vidia a uvedomujú si, že budú musieť žiť s tým, čo urobili, keď sa s Ruskom skôr nerozprávali, aby sa dohodli na vyrovnaní.

Teraz prehrali. Premárnili veľa možností. A viem, že na základe tejto reality robia plány, ale nehovoria o tom, pretože by to znamenalo priznať si porážku. Vyzerá to ako porážka – je to porážka. A to tiež dokazuje hlúposť NATO a hlúposť vlády Spojených štátov.“

Bývalá analytička Pentagonu: Washington bude naďalej klamať o úspechoch Ukrajiny – treba vydržať do volieb

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie