Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bývalý ekvádorský viceprezident zatknutý pri razii na ambasáde bol hospitalizovaný, odmietol jesť

Bývalý ekvádorský viceprezident Jorge Glas, ktorý bol minulý týždeň zatknutý pri razii v priestoroch mexického veľvyslanectva v Quite, bol hospitalizovaný po tom, čo vo väzbe odmietal jesť. Uviedol to v pondelok ekvádorský väzenský úrad SNAI, píše agentúra AFP. Glas (54) bol hospitalizovaný v meste Guayaquil, jeho stav je stabilizovaný, informoval SNAI. Bývalý viceprezident čelí v […]
Menej ako 1 min. min.

Bývalý ekvádorský viceprezident Jorge Glas, ktorý bol minulý týždeň zatknutý pri razii v priestoroch mexického veľvyslanectva v Quite, bol hospitalizovaný po tom, čo vo väzbe odmietal jesť. Uviedol to v pondelok ekvádorský väzenský úrad SNAI, píše agentúra AFP.

Glas (54) bol hospitalizovaný v meste Guayaquil, jeho stav je stabilizovaný, informoval SNAI.

Bývalý viceprezident čelí v Ekvádore obvineniam z korupcie, pričom na mexickej ambasáde sa ukrýval od decembra. Mexiko mu minulý týždeň v piatok “po dôkladnej analýze” situácie udelilo politický azyl, čo vláda ekvádorského prezidenta Daniela Nobou označila za “nezákonný čin”, keďže na Glasa bol v Ekvádore vydaný zatykač.

Mexiko po razii na veľvyslanectve prerušilo diplomatické styky s Ekvádorom

Razia ekvádorských bezpečnostných zložiek v priestoroch mexickej ambasády, ktoré sa považujú za nedotknuteľné a suverénne územie tejto krajiny, vyvolala v Latinskej Amerike rozsiahlu kritiku. Mexiko reagovalo prerušením diplomatických vzťahov s Ekvádorom, k čomu sa neskôr pridala Nikaragua. Raziu ostro odsúdili aj Argentína, Brazília, Čile, Kolumbia, Peru, Kuba, Bolívia či Venezuela.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v pondelok uviedol, že za raziou v priestoroch mexického veľvyslanectva v Quite bola pravdepodobne neskúsenosť, zlá rada a snaha o domácu politickú podporu. Piatkový zásah polície označil za “skutočne autoritársky krok” ekvádorského prezidenta.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie