Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bývalý Trumpův bezpečnostní poradce: „USA opustí NATO, pokud Trump vyhraje volby“

Pokud sleduji vyjádření  části Trumpových voličů v různých politických diskuzích, tak jejich názor je přesně takový: americká armáda by měla být doma a ideálně střežit hranice a nebýt rozlezlá po celém světě. NATO nikdy žádnému svému členu nepomohlo, jde o čistě imperiální okupační pakt, který ve svých nekonečných válkách rozhodně nehájí zájmy členských zemí. V […]
Menej ako 1 min. min.

Pokud sleduji vyjádření  části Trumpových voličů v různých politických diskuzích, tak jejich názor je přesně takový: americká armáda by měla být doma a ideálně střežit hranice a nebýt rozlezlá po celém světě.

NATO nikdy žádnému svému členu nepomohlo, jde o čistě imperiální okupační pakt, který ve svých nekonečných válkách rozhodně nehájí zájmy členských zemí.

V poslední době dochází k dalšímu šíření amerických vojsk po celém světě, což ostatně pocítíme i u nás, kde si jednotná šestikolka odhlasovala pobyt okupační armády i na našem území.

Zajímavé je, že jen pár dnů poté, co vstoupilo Švédsko do NATO, začaly USA zřizovat základny i tam – a švédská vláda dokonce povolila USA umístění jaderných zbraní.

Evropa je již okupována prakticky kompletně – tedy samozřejmě vyjma neutrálních zemí – a aktuálně se posiluje přítomnost Američanů i jinde – například na Blízkém východě nebo v blízkosti Číny (Tchaj-wan, Filipíny…).

Je tedy otázka, zda by Trump dokázal odvolat vojáky z tak ohromného počtu různých základen po celém světě. Na druhou stranu o službu u armády je v USA rekordně nízký zájem, takže logicky i vojáků v USA postupně ubývá.

Bývalý poradce Trumpa si ovšem myslí, že skutečně dojde ke stažení vojsk USA z celého světa a odchodu z NATO. Pokud by k tomu došlo, pak by to znamenalo rozpad NATO, neboť NATO jsou USA – a bez USA není NATO.

Z tohoto pohledu by šlo o záslužný krok, což si ovšem Bolton, který byl Trumpovým poradcem, nemyslí…

Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby ve Spojených státech, supervelmoc opustí NATO. Trumpův bývalý poradce pro národní bezpečnost John Bolton si to alespoň myslí.

Bolton hovořil se švédským deníkem Aftonbladet, přičemž varoval před důsledky stažení Spojených států.

„Myslím si, že by to byl takový šok pro všechny americké spojence po celém světě, kdybychom odešli, že by se oprávněně obávali, že americké obranné závazky vůči nim již neplatí. Že se na nás nemohou spolehnout,“ řekl deníku Aftonbladet.

Sám Bolton nebude hlasovat ani pro Bidena, ani pro Trumpa, ale místo toho odevzdá svůj hlas svému starému kolegovi z Bushovy administrativy Dicku Cheneymu (83). Cheney však nemá prakticky žádnou šanci sehrát ve volbách jakoukoli roli.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie