Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bývalý zamestnanec Pentagonu: Konflikt na Ukrajine bol reakciou Ruska na neúspešné pokusy o dohodu s USA

Konflikt na Ukrajine je vojnou západného imperializmu, ktorý odmietol všetky pokusy ruského prezidenta Vladimira Putina nájsť mierové východisko z krízy okolo Ukrajiny a NATO. Povedal v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“ bývalý zamestnanec Pentagonu David Pyne. Spojené štáty by pritom podľa neho nič nestálo keby garantovali, že Ukrajina nevstúpi do NATO, keďže by sa aj tak […]
Menej ako 1 min. min.

Konflikt na Ukrajine je vojnou západného imperializmu, ktorý odmietol všetky pokusy ruského prezidenta Vladimira Putina nájsť mierové východisko z krízy okolo Ukrajiny a NATO.

Povedal v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“ bývalý zamestnanec Pentagonu David Pyne.

Spojené štáty by pritom podľa neho nič nestálo keby garantovali, že Ukrajina nevstúpi do NATO, keďže by sa aj tak nikdy členom aliancie nestala.

— Keď sa tento konflikt začal, mysleli sme si, že Európa kvôli tomu trpí, že príliš tvrdo zasiahne Európu, a že to má obrovský vplyv na európske hospodárstvo. Avšak zároveň spôsob, akým teraz hovoria o konflikte, nevytvára dojem, že sa snažia opustiť túto rétoriku a takéto aktivity v súvislosti s týmto konfliktom. Vidíte za týmto správaním Európanov nejakú dlhodobú stratégiu?

„Stratégiou je zachovať globálnu hegemóniu USA. Spochybňoval som existenciu globálnej hegemónie USA, no aj tak je to stratégia a v Európe je určite úspešná. V dnešnej Európe dominuje liberálne americké impérium. Celá Európa, s výnimkou Ruska a Bieloruska, je vlastne v sfére vplyvu USA.

Ukrajina sa ocitla v imperiálnej závislosti od USA. Je zrejmé, že ak by sme zastavili všetku finančnú a vojenskú pomoc, vojnové úsilie Ukrajiny by sa rýchlo rozpadlo a Ukrajina by bola nútená hľadať mier s Ruskom za najlepších možných podmienok. Celá táto vojna na Ukrajine bola vlastne výmysel Bidena a NATO.

Toto je čistá pravda, toto je vojna imperializmu, ale nie ruského, ale západného. Ako správne poznamenal John Mearsheimer, Rusko po 15 rokoch neúspešnej diplomacie reaguje strategicky obranným spôsobom. Vladimir Putin sa pokúsil mierovou cestou nájsť východisko z krízy na Ukrajine a v NATO. V decembri a januári Biden odmietol jeho posledné pokusy o mierovú dohodu, aby Biden dal aspoň písomnú záruku, že Ukrajina nikdy nevstúpi do NATO. A mohol by to urobiť bez dôsledkov pre USA a NATO, pretože nie je žiadnym tajomstvom, že Ukrajina nikdy do NATO nevstúpi, keďže v aliancii je veľa krajín — predtým to bolo Francúzsko a Nemecko, teraz je to Slovensko a Maďarsko, ako aj Turecko, ktoré nikdy nebudú súhlasiť s členstvom Ukrajiny v NATO.“

Bývalý zamestnanec Pentagonu: Konflikt na Ukrajine bol reakciou Ruska na neúspešné pokusy o dohodu s USA

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie