Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čaká nás už druhá Primátorská kvapka krvi v tomto roku

Po úspešnej januárovej Primátorskej kvapke krvi mesto Nitra v spolupráci s Národnou transfúznou službou organizuje v tomto roku druhý odber. „V januári sa za náš úrad zúčastnilo 22 darcov krvi, veríme, že toto číslo teraz spoločne prekonáme a pomôžeme tak dobrej veci,“ povedala Lívia Beňová zo sociálneho odboru mestského úradu. Odber krvi mobilnou jednotkou Národnej […]
Menej ako 1 min. min.

Po úspešnej januárovej Primátorskej kvapke krvi mesto Nitra v spolupráci s Národnou transfúznou službou organizuje v tomto roku druhý odber.

„V januári sa za náš úrad zúčastnilo 22 darcov krvi, veríme, že toto číslo teraz spoločne prekonáme a pomôžeme tak dobrej veci,“ povedala Lívia Beňová zo sociálneho odboru mestského úradu.

Odber krvi mobilnou jednotkou Národnej transfúznej služby sa uskutoční v utorok 14. mája od 8. do 11. hodiny na 1. poschodí mestského úradu v priestoroch pred veľkou zasadačkou.

Prečo darovať krv?

Hlavným motívom má byť nezištná pomoc inému človeku, ktorý je na to odkázaný.Darovanie krvi je tréningom organizmu na mimoriadne situácie spojené so stratou krvi.Darovanie prispieva k regenerácii organizmu – úbytok pri darovaní „vyprovokuje“ organizmus k tvorbe nových neopotrebovaných krviniek.Darcovia sa spravidla cítia lepšie ako tí, čo nedarujú.Pri darovaní sa urobí komplexné vyšetrenie.

Jana Krajčovičová
foto: autorka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie