Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čaputová chce po konci mandátu pôsobiť v akademickej sfére

www.slovanskenoviny.sk/rss Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a mieni pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade. Práca v akademickej sfére Prezidentka si podľa vlastných slov chce počas najbližších mesiacov oddýchnuť. „Zároveň je jasné to, že nesmerujem do žiadnej […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a mieni pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade.

Práca v akademickej sfére

Prezidentka si podľa vlastných slov chce počas najbližších mesiacov oddýchnuť. „Zároveň je jasné to, že nesmerujem do žiadnej politickej funkcie, odchádzam z politického priestoru. A tie ďalšie plány naznačím aspoň tak, že v tom ďalšom období by som sa veľmi rada venovala niečomu, čo som nazvala podpora rastu. Čo najbližšie k tomu je oblasť vzdelávania, možno akademická sféra,“ naznačila slovenská prezidentka svoje ďalšie pôsobenie.

Čaputová na svojej poslednej zahraničnej ceste v prezidentskej funkcii zopakovala, že vzťahy medzi SR a ČR sú mimoriadne a ich základ tvorí najmä ľudská blízkosť. „Zároveň sme si takí blízki, že si občas môžeme dopriať aj úprimnú a konštruktívnu spätnú väzbu… Som presvedčená, že táto mimoriadna blízkosť medzi našimi krajinami bude pokračovať aj ďalej,“ povedala slovenská prezidentka.

Blízkosť medzi SR a ČR je podľa nej obzvlášť dôležitá v súčasnosti, keď svet čelí krízam. Česku v závere svojho príhovoru zaželala stabilitu, prosperitu a pokojnejšie časy.

ereport.sk

Príspevok Čaputová chce po konci mandátu pôsobiť v akademickej sfére je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie