Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cardano a CCRI zverejnili metriky udržateľnosti v súlade s nariadeniami MiCA

Nadácia Cardano Foundation v spolupráci s inštitútom Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) podnikla proaktívny krok a zverejnila ukazovatele udržateľnosti, ktoré sú v súlade s nadchádzajúcim nariadením o trhoch s kryptoaktívami (MiCA) v Európskej únii. Tento krok stavia Cardano do pozície pokrokovo zmýšľajúceho subjektu v oblasti kryptomien a demonštruje jeho záväzok k energetickej efektívnosti a transparentnosti. […]
Menej ako 1 min. min.

Nadácia Cardano Foundation v spolupráci s inštitútom Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) podnikla proaktívny krok a zverejnila ukazovatele udržateľnosti, ktoré sú v súlade s nadchádzajúcim nariadením o trhoch s kryptoaktívami (MiCA) v Európskej únii. Tento krok stavia Cardano do pozície pokrokovo zmýšľajúceho subjektu v oblasti kryptomien a demonštruje jeho záväzok k energetickej efektívnosti a transparentnosti.

Zverejnenie týchto ukazovateľov nie je len opatrením na dodržiavanie predpisov, ale aj strategickým manévrom, ktorým sa Cardano odlišuje od svojich kolegov. Tým, že spoločnosť Cardano dodržiava mandát MiCA šesť mesiacov pred plánovaným termínom, demonštruje svoje odhodlanie dodržiavať udržateľné postupy a regulačnú prezieravosť. Ukazovatele zdôrazňujú, že Cardano používa energeticky efektívny konsenzuálny protokol, ktorý výrazne znižuje spotrebu elektrickej energie v porovnaní s protokolmi proof-of-work. Ide o kritický aspekt, keďže vplyv kryptomien na životné prostredie je v posledných diskusiách horúcou témou.

Správa poskytuje podrobné metriky, ako napríklad celkovú ročnú spotrebu elektrickej energie a uhlíkovú stopu siete Cardano spolu s marginálnou potrebou energie na transakciu za sekundu. Tieto metriky sú v súlade s návrhom regulačných technických noriem Európskeho orgánu pre cenné papiere a trhy, čím sa zabezpečuje transparentnosť a zodpovednosť operácií spoločnosti Cardano.

Frederik Gregaard, generálny riaditeľ nadácie Cardano Foundation, zdôraznil dôležitosť tejto iniciatívy a uviedol, že cieľom vývoja ukazovateľov udržateľnosti v súlade s MiCA je zabezpečiť dodržiavanie nadchádzajúcich nariadení EÚ a stanoviť referenčné hodnoty pre kryptografický priemysel. Keďže nariadenia MiCA čiastočne nadobudli účinnosť, odvetvie teraz odpočítava šesť mesiacov na implementáciu základných záväzných požiadaviek v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia (ESG).

Keďže krypto trh dozrieva a nariadenia MiCA nadobúdajú plnú účinnosť, takéto úsilie bude mať zásadný význam pri budovaní dôvery u regulačných orgánov, investorov aj používateľov, čím sa pripraví pôda pre širšie prijatie technológie blockchain udržateľným spôsobom. Táto iniciatíva je ukážkou toho, ako môžu blockchainové siete riešiť otázky ESG, najmä vplyv na životné prostredie, pri zachovaní transparentnosti a efektívnosti.

Počiatočná fáza postupných regulácií v rámci balíka MiCA nadobudla účinnosť 30. júna a zamerala sa na stablecoiny. V decembri budú zavedené regulácie, ktoré sa týkajú poskytovateľov služieb v oblasti kryptoaktív, čo bude mať vplyv na ekosystémy, ako je Cardano. Tento proaktívny prístup nadácie Cardano by mohol slúžiť ako vzor pre ostatné subjekty v kryptopriestore, pričom zdôrazňuje dôležitosť včasného dodržiavania predpisov a udržateľného rozvoja v neustále sa vyvíjajúcom prostredí digitálnych aktív.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok Cardano a CCRI zverejnili metriky udržateľnosti v súlade s nariadeniami MiCA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie