Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cardano a Chang Hard Fork

Cardano, jedna z popredných blockchainových platforiem, sa pripravuje na ďalší významný míľnik vo svojom vývoji: Chang Hard Fork. Táto aktualizácia je kľúčová pre prechod Cardana k decentralizovanému riadeniu a dominancii v oblasti ZK-Scaling, čo je technológia zameraná na zlepšenie škálovateľnosti a súkromia transakcií. Chang Hard Fork predstavuje zásadnú zmenu v protokole Cardano, ktorá umožní implementáciu […]
Menej ako 1 min. min.

Cardano, jedna z popredných blockchainových platforiem, sa pripravuje na ďalší významný míľnik vo svojom vývoji: Chang Hard Fork. Táto aktualizácia je kľúčová pre prechod Cardana k decentralizovanému riadeniu a dominancii v oblasti ZK-Scaling, čo je technológia zameraná na zlepšenie škálovateľnosti a súkromia transakcií.

Chang Hard Fork predstavuje zásadnú zmenu v protokole Cardano, ktorá umožní implementáciu nových funkcií a zvýšenie bezpečnosti siete. Podľa informácií zverejnených na oficiálnej stránke Cardano, hard fork vyžaduje, aby 70% prevádzkovateľov stake poolov a 80% likvidity na burzách prešlo na aktualizovanú verziu softvéru, čo je začiatok komunitou riadeného spravovania podľa CIP-1694.

Prvá fáza Chang Hard Forku zahŕňa Dočasnú ústavu Cardana a Dočasný ústavný výbor, zatiaľ čo druhá fáza predstaví Delegovaných zástupcov, hlasovanie SPO a správu pokladnice, čím sa do konca štvrtého štvrťroka 2024 úplne implementuje decentralizované spravovanie. Tento prechod urobí z Cardana prvú skutočne komunitou riadenú blockchainovú sieť.

Aktualizácia na Chang Hard Fork je súčasťou prechodu do éry Voltaire, ktorá je charakterizovaná decentralizovaným spravovaním siete. Najnovšia verzia validačného uzla, Node 9.1.0, je vylepšením Node 9.0 vydaného 8. júla. Okrem opravy niektorých chýb nový uzol vyžaduje použitie Conway Genesis súboru na hlavnej sieti, ktorý umožní prechod na Chang Hard Fork.

Podľa správ z Cardanoscanu, 24% výmen bolo pripravených na prechod, 36% prebieha a 40% ešte musí začať pracovať na prechode. Tieto údaje naznačujú, že komunita Cardano je na dobrej ceste k dosiahnutiu potrebnej úrovne pripravenosti na aktiváciu Chang Hard Forku.

Generálny riaditeľ IOG, Charles Hoskinson, v nedávnom príspevku uviedol, že Cardano Node dosiahol v júni verziu 9.0 a blockchain je pripravený na nadchádzajúce zmeny. Tento krok je súčasťou dlhodobej vízie Cardana stať sa plne decentralizovanou a samostatne udržateľnou platformou.

ZK-Scaling, ktorý je jednou z hlavných vlastností Chang Hard Forku, ponúka významné výhody v porovnaní s inými technológiami škálovania. Deterministické vlastnosti ZK-Scalingu nemôžu byť replikované inými sieťami, vrátane tých, ktoré používajú UTxO model, ako sú Bitcoin, Ergo alebo Radix. Toto posilní pozíciu Cardana ako lídra v oblasti škálovania blockchainu a súkromia transakcií.

Prechod na Chang Hard Fork a následný rozvoj éry Voltaire sú dôležité kroky pre Cardano, ktoré ukazujú jeho odhodlanie posunúť hranice v oblasti blockchainovej technológie a decentralizovaného spravovania. S týmto prechodom sa Cardano stáva jednou z najinovatívnejších a najdôležitejších platforiem v kryptomenovom priestore.

Príspevok Cardano a Chang Hard Fork je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie