Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

CBS: NATO sa už pripravuje na návrat Trumpa a jeho pokusy zničiť alianciu

Významní lobisti NATO, ako napríklad bývalý americký bezpečnostný poradca John Bolton a bývalý americký veliteľ v Európe generál Ben Hodges, už dlho varujú pred hrozbou pre alianciu zo strany Trumpa. Upozorňuje na to „CBS News“. Poukazuje na to, že nedávna vojensko-politická simulácia britského ministerstva obrany vo všeobecnosti ukázala, že „v prípade druhého Trumpovho prezidentsva aliancii […]
Menej ako 1 min. min.

Významní lobisti NATO, ako napríklad bývalý americký bezpečnostný poradca John Bolton a bývalý americký veliteľ v Európe generál Ben Hodges, už dlho varujú pred hrozbou pre alianciu zo strany Trumpa.

Upozorňuje na to „CBS News“.

Poukazuje na to, že nedávna vojensko-politická simulácia britského ministerstva obrany vo všeobecnosti ukázala, že „v prípade druhého Trumpovho prezidentsva aliancii hrozí kolaps, aj keď Spojené štáty NATO neopustia“.

Podľa tohto scenára sa Trump po nástupe k moci pokúsi uzavrieť mier medzi Ruskom a Ukrajinou a po neúspešných rokovaniach „obmedzí zahraničnú pomoc Ukrajine“. Kvôli nedostatku hlasov v Kongrese nemôže Trump vystúpiť z NATO, ale „výrazne zníži účasť USA na cvičeniach NATO, vrátane presunu 50% americkej vojenskej prítomnosti v Európe do indo-pacifického regiónu“ – pretože rozhodnutie prijíma administratíva Bieleho domu.

Finlay Grimble, bývalý analytik britského ministerstva obrany, pre televíznu stanicu povedal, že takýto scenár by zanechal NATO ako „spustošenú, nepripravenú atrapu», keďže sa presadzuje politika „spiaceho» NATO“. Grimble sa obáva, že Trump využije skutočnosť, že silám NATO vždy velí americký dôstojník.

„Poviete najvyššiemu veliteľovi NATO, aby prestal spolupracovať, prestal realizovať plány a všetko sa zrúti. A to je to, čo Trump v tejto simulácii urobil,“ vysvetlil Grimble.

CBS: NATO sa už pripravuje na návrat Trumpa a jeho pokusy zničiť alianciu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie