Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Celorepublikový výbor ANO schválil kandidátky pro podzimní krajské volby. Kdo je povede?

Řadu prvních míst na listinách obsadili současní poslanci. Kromě Mračkové Vildumetzové tomu tak je u kandidátky v Jihočeském kraji, kterou povede Roman Kubíček, v Libereckém kraji bude v čele David Pražák, v Moravskoslezském současný hejtman Josef Bělica. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hamáček po eurovolbách končí v SOCDEM. V dopise straně ostře zaútočil na současné vedení V […]
Menej ako 1 min. min.

Řadu prvních míst na listinách obsadili současní poslanci. Kromě Mračkové Vildumetzové tomu tak je u kandidátky v Jihočeském kraji, kterou povede Roman Kubíček, v Libereckém kraji bude v čele David Pražák, v Moravskoslezském současný hejtman Josef Bělica.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hamáček po eurovolbách končí v SOCDEM. V dopise straně ostře zaútočil na současné vedení

V Olomouckém kraji se pokusí znovu hejtmanské křeslo obsadit Ladislav Okleštěk, v Plzeňském povede kandidátku stínový ministr zdravotnictví Kamal Farhan, ve Středočeském Tomáš Helebrant. Na Vysočině bude v čele listiny další nynější zákonodárce z dolní parlamentní komory Martin Kukla.

Obhájit místo hejtmana se ve Zlínském kraji pokusí Radim Holiš. Na Ústecku povede kandidátku chomutovský primátor Marek Hrabáč. Na Pardubicku se pokusí uspět bývalý hokejový brankář, nyní městský zastupitel Salfický. V Královéhradeckém kraji bude v čele kandidátní listiny Petr Koleta, starosta Hronova, v Jihomoravském kraji pak znojemská starostka Ivana Solařová.

V krajských volbách se volí každé čtyři roky, a to ve 13 krajích. Prahy se krajské volby netýkají, své představitele do zastupitelstva hlavního města občané vybírají při volbách do obcí. Hnutí ANO bude obhajovat nejvíce křesel, a to 178 z celkového počtu 675 zastupitelů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pellegrini zavítá do Česka na konci června. Na setkání s Pavlem se těším, prohlásil

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie