Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cena Bitcoinu konsoliduje

Cena Bitcoinu sa zdá byť zaseknutá v posledných mesiacoch, a to aj napriek niekoľkým cenovým výkyvom. Toto obdobie stagnácie sa často vyskytuje po výraznom raste ceny a naznačuje nerozhodnosť obchodníkov ohľadom ďalšieho smerovania trhu. Technické ukazovatele naznačujú, že Bitcoin prechádza konsolidačnou fázou, ktorá je typická po období výrazného rastu. Konsolidácia býčieho trhu BTC Počas konsolidačnej […]
Menej ako 1 min. min.

Cena Bitcoinu sa zdá byť zaseknutá v posledných mesiacoch, a to aj napriek niekoľkým cenovým výkyvom. Toto obdobie stagnácie sa často vyskytuje po výraznom raste ceny a naznačuje nerozhodnosť obchodníkov ohľadom ďalšieho smerovania trhu. Technické ukazovatele naznačujú, že Bitcoin prechádza konsolidačnou fázou, ktorá je typická po období výrazného rastu.

Konsolidácia býčieho trhu BTC

Počas konsolidačnej fázy môžeme pozorovať, že niektorí investori berú zisky, zatiaľ čo iní očakávajú ďalšie zisky a pokračujú v nakupovaní. Tento proces môže spôsobiť stabilizáciu ceny a vytvorenie úzkeho cenového pásma. Aktuálne sa cena Bitcoinu pohybuje v tomto úzkom pásme a zdá sa, že vytvára vzor nazývaný „býčia vlajka“. Tento vzor naznačuje, že môže dôjsť k ďalšiemu rastu ceny, ak sa cena prelomí nad hornú trendovú čiaru vlajky.

Vplyv halvingu

Tento stav stagnácie môže byť aj ovplyvnený štvrtým halvingom Bitcoinu. Halving je udalosť, pri ktorej sa odmena pre ťažiarov Bitcoinu znižuje, čo môže viesť k obdobiu stabilizácie cien. Podobné cenové vzory boli pozorované aj po predchádzajúcich halvingoch.

Stabilizácia záujmu a financovania

Stabilizácia otvoreného záujmu o Bitcoin a miery financovania naznačuje, že investori sú momentálne opatrnejší a menej agresívni v svojich obchodných akciách. Toto naznačuje, že aj keď existuje dôvera v rast cien, investori sú opatrní vo svojich predpovediach a obchodných rozhodnutiach.

Vzhľadom na tieto faktory sa zdá, že cena Bitcoinu zostáva stabilizovaná v úzkom rozpätí a môže ostať v tomto stave, kým sa neobjavia ďalšie významné udalosti alebo zmeny na trhu.

Zdroj: TradingView

Príspevok Cena Bitcoinu konsoliduje je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie