Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cena Bitcoinu na úrovni $72K je „poistkou“ pre nové ATH

V posledných dňoch sa cena Bitcoinu pohybuje v blízkosti kľúčovej úrovne $72,000, čo podľa analytikov môže byť katalyzátorom pre dosiahnutie nového historického maxima (ATH). Táto cena predstavuje významnú úroveň odporu, a ak by bola prekonaná, mohlo by to vyvolať masové likvidácie krátkych pozícií s pákovým efektom, čo by mohlo posunúť cenu Bitcoinu ešte vyššie. Analytik […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sa cena Bitcoinu pohybuje v blízkosti kľúčovej úrovne $72,000, čo podľa analytikov môže byť katalyzátorom pre dosiahnutie nového historického maxima (ATH). Táto cena predstavuje významnú úroveň odporu, a ak by bola prekonaná, mohlo by to vyvolať masové likvidácie krátkych pozícií s pákovým efektom, čo by mohlo posunúť cenu Bitcoinu ešte vyššie.

Analytik Willy Woo poukázal na to, že dosiahnutie ceny $72,000 by mohlo spustiť „likvidačnú kaskádu“, ktorá by mohla vyčistiť až $1,5 miliardy krátkych pozícií až do úrovne $75,000, čím by sa otvorila cesta pre nové ATH. Tento scenár je podporený nedávnym nárastom ceny Bitcoinu, ktorý sa obchodoval za $71,124 a zaznamenal 3,15% rast za posledných 24 hodín.

Významný odpor, ktorý Bitcoin čelí na úrovni $71,500 a $72,000, je dôkazom toho, že trh je v tejto oblasti veľmi citlivý a potenciálny pohyb nad tieto úrovne by mohol mať významný dopad na trhové pozície. Podľa CoinGlass by takýto pohyb mohol zlikvidovať kumulatívne krátke pozície s pákovým efektom v hodnote $800 miliónov na všetkých burzách.

Tento fenomén nie je ničím novým v kryptomenovom priestore, kde veľké cenové pohyby môžu rýchlo zmeniť trhové dynamiky. Investori a obchodníci by mali byť pripravení na možnosť rýchlych zmien a byť obozretní pri stanovovaní svojich obchodných stratégií.

Zatiaľ čo niektorí analytici a obchodníci vidia potenciál pre rast ceny Bitcoinu, je dôležité pripomenúť, že trhy sú nepredvídateľné a investície do kryptomien sú spojené s vysokým rizikom. Ako vždy, dôkladný výskum a opatrný prístup sú kľúčové pri rozhodovaní o investíciách do digitálnych aktív.

Zdroj: Cointelegraph

Príspevok Cena Bitcoinu na úrovni $72K je „poistkou“ pre nové ATH je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie