Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny kakaa sa ženú nahor. Výkyvy sú najväčšie za 50 rokov

Ceny kakaa na burze v New Yorku v stredu ožili a vzrástli, pričom zaznamenali najväčšie výkyvy za takmer päť desaťročí, od 70. rokov minulého storočia, keďže obchodníci sa sťahujú z trhu. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg. Cena júlového kontraktu na dodávku kakaa na burze v New Yorku sa do 15.05 SELČ zvýšila […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny kakaa na burze v New Yorku v stredu ožili a vzrástli, pričom zaznamenali najväčšie výkyvy za takmer päť desaťročí, od 70. rokov minulého storočia, keďže obchodníci sa sťahujú z trhu. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg.

Cena júlového kontraktu na dodávku kakaa na burze v New Yorku sa do 15.05 SELČ zvýšila o 2,53 % na 10 708 dolárov (10.031,85 eura) za tonu.

Ceny stúpajú

Ceny kakaa v stredu nakrátko stúpli o 4,5 % po dvoch dňoch poklesu o takmer 9 %. To pomohlo posunúť šesťdesiatdňovú mieru volatility (kolísania) na najvyššiu úroveň od roku 1977.

Ceny kakaa ženie nahor slabá úroda v západnej Afrike. Kontrakty na dodávky kakaa už tento rok stúpli o zhruba 160 % pre obavy z nedostatku kakaových bôbov. Nedávno cena kakaa dosiahla nový rekord, keď prekročila 11 000 dolárov za tonu. To podkopáva pozície obchodníkov, ktorí musia prísť s ďalšími peniazmi na pokrytie prípadných strát, čo ich núti uzatvárať svoje pozície, odčerpáva likviditu a robí trh zraniteľnejším voči veľkým cenovým výkyvom.

Stále pritom existuje veľa neistoty ohľadom globálnych dodávok kakaa, aj keď prechod od klimatického fenoménu El Niňo k La Niňa pravdepodobne pomôže k zotaveniu globálnej produkcie v novej sezóne, čo malo vplyv na ceny začiatkom tohto týždňa.

Ceny kakaa v stredu nakrátko stúpli o 4,5 % po dvoch dňoch poklesu o takmer 9 %. To pomohlo posunúť šesťdesiatdňovú mieru volatility (kolísania) na najvyššiu úroveň od roku 1977.

The post Ceny kakaa sa ženú nahor. Výkyvy sú najväčšie za 50 rokov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie