Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny letných táborov pre deti narastajú. Drucker vidí riešenie, na ťahu sú školy a samosprávy

Vysvedčenie v ruke, možno pochvala od rodičov, veľký úsmev, taška do rohu a hurá von za kamarátmi. Nečaká ich učenie, ale až dva mesiace voľna. No rodičia nemajú ani zďaleka toľko dovolenky. Pomocnú ruku im tak podávajú letné denné tábory. Tie súkromné však sú aj kvôli vyšším cenám potravín a ďalších položiek drahšie. Za päť […]
Menej ako 1 min. min.

Vysvedčenie v ruke, možno pochvala od rodičov, veľký úsmev, taška do rohu a hurá von za kamarátmi. Nečaká ich učenie, ale až dva mesiace voľna. No rodičia nemajú ani zďaleka toľko dovolenky.

Pomocnú ruku im tak podávajú letné denné tábory. Tie súkromné však sú aj kvôli vyšším cenám potravín a ďalších položiek drahšie. Za päť dní v Bratislave takto rodina zaplatí aj viac ako 200 eur. V iných mestách to nie je vzhľadom na mzdy oveľa lepšie.

Sú tu však aj mestské centrá voľného času, ktoré sú o síce niečo lacnejšie, no oproti minulému roku aj ich cena stúpa. Napríklad to bratislavské zvýšilo sumu zo 100 eur o ďalších 25 eur.

Tieto zariadenia však nemajú ani zďaleka kapacity na prijatie potrebného počtu detí. Minister školstva a nominant Hlasu Tomáš Drucker preto hovorí o riešení, ktoré môže túto komplikáciu vyriešiť.

Drucker: Je to na samosprávach

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 81% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie