Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny palív na Slovensku išli dole, najžiadanejší benzín je najlacnejší od polovice marca

Ceny hlavných druhov palív na Slovensku tretí týždeň v rade klesli. Nafta a najžiadanejší benzín Natural 95 však zlacneli minulý týždeň už len mierne, informoval štatistický úrad. V medziročnom porovnaní boli palivá na čerpacích staniciach u nás drahšie. Priemerná cena litra Naturalu 95 sa na Slovensku znížila na 1,62 eura z 1,622 eura v predchádzajúcom […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny hlavných druhov palív na Slovensku tretí týždeň v rade klesli. Nafta a najžiadanejší benzín Natural 95 však zlacneli minulý týždeň už len mierne, informoval štatistický úrad. V medziročnom porovnaní boli palivá na čerpacích staniciach u nás drahšie.

Priemerná cena litra Naturalu 95 sa na Slovensku znížila na 1,62 eura z 1,622 eura v predchádzajúcom týždni. Toto palivo tak bolo najlacnejšie od polovice marca, v medziročnom porovnaní ale bolo o dve percentá drahšie.

Nafta minulý týždeň zlacnila na priemerných 1,505 eura za liter, opäť o rovnakú sumu ako Natural 95. Oproti rovnakému obdobiu vlani ceny nafty na Slovensku o 5,3 percenta vzrástli.

Pohonné hmoty ďalej zlacneli aj v Českej republike. Priemerná cena litra benzínu klesla od minulého týždňa o 32 halierov (0,01 centu) a v stredu predstavovala 38,77 koruny (1,57 eura), cena litra nafty sa potom znížila o 37 halierov (0,01 centu) na 36,87 koruny (1,49 eura).

V Česku je v porovnaní so Slovenskom dlhodobo lacnejší hlavne benzín. Slovensko na toto palivo uplatňuje najvyššiu sadzbu spotrebnej dane zo všetkých stredoeurópskych krajín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie