Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny plynu a elektriny sa v minulom týždni na burzách výraznejšie nezmenili

Ceny elektriny a zemného plynu na európskych burzách v 19. týždni stagnovali na pomerne vysokých úrovniach, ktoré sa blížia k tohoročným maximám. Zemný plyn s dodaním v nasledujúcom mesiaci sa na holandskej burze TTF v piatok predával za 30,029 eura za megawatthodinu, cena elektriny pre Slovensko s dodaním v budúcom roku na pražskej burze PXE dosiahla […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny elektriny a zemného plynu na európskych burzách v 19. týždni stagnovali na pomerne vysokých úrovniach, ktoré sa blížia k tohoročným maximám.

Zemný plyn s dodaním v nasledujúcom mesiaci sa na holandskej burze TTF v piatok predával za 30,029 eura za megawatthodinu, cena elektriny pre Slovensko s dodaním v budúcom roku na pražskej burze PXE dosiahla v ten istý deň 96,75 eura za megawatthodinu.

Vyššie platy, viac pracovníkov. Mzdy reálne stúpli vo všetkých odvetviach, niekde až o desatinu

Oproti predchádzajúcemu týždňu elektrina zdražela o 0,5 percenta a cena zemného plynu klesla o 1,6 percenta. K tohoročnému maximu z 5. januára na úrovni 100,13 eura za megawatthodinu chýba elektrine ešte 3,4 percenta. Výraznejší rozdiel oproti maximálnej cene v tomto roku je pri plyne. Ten 5. januára stál 34,228 eura za megawatthodinu a aktuálne mu k tejto méte chýba ešte 12,3 percenta.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie