Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny pohonných hmôt v 14. týždni

V 14. týždni tohto roka spotrebiteľské ceny benzínu natural 98 a natural 95 pokračovali vo svojom raste, dosahujúc najvyššie hodnoty od konca septembra 2023 a blížiac sa k minuloročným maximám. Cena nafty však takmer nepretržite klesala od polovice februára a momentálne dosahuje najnižšiu úroveň od konca januára. Podľa Štatistického úradu (ŠÚ) SR sa benzín natural […]
Menej ako 1 min. min.

V 14. týždni tohto roka spotrebiteľské ceny benzínu natural 98 a natural 95 pokračovali vo svojom raste, dosahujúc najvyššie hodnoty od konca septembra 2023 a blížiac sa k minuloročným maximám.

Cena nafty však takmer nepretržite klesala od polovice februára a momentálne dosahuje najnižšiu úroveň od konca januára. Podľa Štatistického úradu (ŠÚ) SR sa benzín natural 98 predával za priemernú cenu 1,895 eura za liter a benzín natural 95 za 1,680 eura za liter, čo predstavuje zvýšenie o viac ako 2 centy za liter. Naopak, cena nafty klesla na úroveň 1,566 eura za liter.

Cena skvapalneného ropného plynu (LPG) a stlačeného zemného plynu (CNG) tiež poklesla, pričom LPG sa predával za priemerne 0,700 eura za liter a CNG za 1,601 eura za kilogram. Zatiaľ plyn bioLNG sa predával za 2,460 eura za kilogram, vodík za 21,60 eura za kilogram a elektrická energia určená na nabíjanie elektromobilov za 0,41 eura za 1 kilowatthodinu (kWh).

V medziročnom porovnaní bola cena benzínu natural 98 vyššia o 6 %, benzínu natural 95 o 5 % a nafty o 5 %. Plyny používané na pohon motorových vozidiel sa predávali lacnejšie než pred rokom, pričom LNG o 18,9 % a LPG o 6,1 %. Plyn CNG medziročne zdražel o 1,7 %.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie