Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy mierne klesli

V pondelok ráno zaznamenala pokles cien ropy. Správa o mierových rokovaniach medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas zmierňuje obavy z rozšírenia konfliktu na Blízkom východe, zatiaľ čo údaje o inflácii v USA ešte viac zhoršili vyhliadky na skoré zníženie úrokových sadzieb. Podľa  agentúr Reuters a Bloomberg, sa cena barelu americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate […]
Menej ako 1 min. min.

V pondelok ráno zaznamenala pokles cien ropy. Správa o mierových rokovaniach medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas zmierňuje obavy z rozšírenia konfliktu na Blízkom východe, zatiaľ čo údaje o inflácii v USA ešte viac zhoršili vyhliadky na skoré zníženie úrokových sadzieb.

Podľa  agentúr Reuters a Bloomberg, sa cena barelu americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) v pondelok o 7:19 SELČ predávala za 83,16 USD (77,62 eura), čo predstavuje pokles o 69 centov alebo 0,82 % oproti predchádzajúcemu obchodnému dňu. Cena júnového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 80 centov alebo 0,89 % na 88,70 USD za barel.

Predstaviteľ Hamasu počas minulého víkendu oznámil, že delegácia hnutia v pondelok navštívi Káhiru, aby predložila svoju odpoveď na izraelský návrh. Izraelské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu (27. 4.) uviedlo, že plánovaný vpád do mesta Rafah v pohraničí Pásma Gazy, kde sa nachádza viac ako milión vysídlených Palestínčanov, by sa mohol v prípade dosiahnutia dohody odložiť.

Medziročná inflácia v USA v marci vzrástla na 2,7 %, čo je výrazne nad inflačným cieľom Federálneho rezervného systému (Fed), stanoveným na 2 %. Rast spotrebiteľských cien pravdepodobne posilní neochotu tvorcov menovej politiky znížiť úrokové sadzby v dohľadnom čase, čo by stimulovalo hospodársky rast a dopyt po rope.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie