Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy mierne klesli, nadol ich tlačia očakávania trhov

Ceny ropy vo štvrtok klesli, pokles bol však iba mierny, pričom cena Brentu sa pohybuje pod úrovňou 83,50 dolára za barel. Na jednej strane ceny ropy ovplyvňujú údaje o vývoji zásob komodity v USA, ktoré podľa inštitútu API prudko klesli, na druhej ich však nadol posunuli správy o raste ekonomickej aktivity v Spojených štátoch, čo […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy vo štvrtok klesli, pokles bol však iba mierny, pričom cena Brentu sa pohybuje pod úrovňou 83,50 dolára za barel. Na jednej strane ceny ropy ovplyvňujú údaje o vývoji zásob komodity v USA, ktoré podľa inštitútu API prudko klesli, na druhej ich však nadol posunuli správy o raste ekonomickej aktivity v Spojených štátoch, čo naznačuje, že centrálna banka k zníženiu úrokových sadzieb tak skoro nepristúpi, informujú Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli dosiahla do 7.10 h SELČ 83,45 dolára za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 15 centov. Cena americkej ľahkej ropy WTI dosiahla 79,10 dolára za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o 13 centov.

Plnia svoju úlohu. Spojené štáty zvažujú dodatočné sankcie proti Rusku a Číne

Ceny ropy na jednej strane podporili údaje Amerického ropného inštitútu (API), ktorý uviedol, že zásoby ropy v USA klesli v týždni do 24. mája o 6,49 milióna barelov. Analytici očakávali, že pokles dosiahne 1,9 milióna barelov. Trhy teraz čakajú na oficiálne informácie Federálneho úradu pre energetické informácie (EIA), ktorý spadá pod ministerstvo energetiky. Ten údaje zverejní vo štvrtok, o deň neskôr, než zvyčajne. Dôvodom posunutia je pondelkový sviatok v USA.

Na druhej strane však smerom nadol tlačia ceny ropy očakávania trhov, že americká centrálna banka (Fed) sa nebude ponáhľať so znižovaním úrokových sadzieb. Tento odhad posilnili najnovšie informácie od Fedu, že ekonomická aktivita v USA pokračovala v posledných týždňoch v raste.

Trhy teraz očakávajú, že Fed pristúpi k prvej redukcii úrokových sadzieb až v septembri. Na začiatku roka počítali s ich znížením už od júna.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie