Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy stúpajú už tri týždne po sebe. Toto je dôvod

Ceny ropy v piatok vzrástli, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 dolárov za barel (159 litrov). Zároveň smerujú k rastu tretí týždeň po sebe. Ceny komodity nahor potiahli čoraz väčšie očakávania, že americká centrálna banka čoskoro pristúpi k redukcii úrokových sadzieb. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy v piatok vzrástli, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 dolárov za barel (159 litrov). Zároveň smerujú k rastu tretí týždeň po sebe. Ceny komodity nahor potiahli čoraz väčšie očakávania, že americká centrálna banka čoskoro pristúpi k redukcii úrokových sadzieb. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Ceny ropy

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste (kontrakt exspiruje v piatok) dosiahla do 7.30 h SELČ 86,92 dolárov (81,26 eura) za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 53 centov (0,61 %). Cena americkej ľahkej ropy WTI dosiahla 82,7 dolárov/barel. Opäť to predstavuje rast o 53 centov a v percentuálnom porovnaní o 0,65 %.

 

Od začiatku týždňa sa ceny Brentu a WTI zvýšili zhruba o 2 % a smerujú k tretiemu rastovému týždňu po sebe. Za celý mesiac by mali dosiahnuť rast o viac než 6 %.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ceny ropy ovplyvňuje situácia v USA

Ceny ropy zaznamenali rast aj napriek slabým krátkodobým fundamentom,“ uviedli analytici banky ANZ. Poukázali tak na nečakaný výrazný rast ropných zásob v USA za minulý týždeň. K rastu cien ropy podľa analytikov prispeli údaje, ktoré naznačujú, že americká centrálna banka (Fed) by v najbližších mesiacoch mohla pristúpiť k zníženiu úrokových sadzieb.

Obchodníci na ropnom trhu momentálne na 64 % predpokladajú, že tak urobí v septembri. Pred mesiacom so septembrovým termínom počítalo 50 % oslovených obchodníkov. Uvoľnenie menovej politiky znamená pre ceny ropy podporu, keďže môže zvýšiť spotrebiteľský dopyt.

The post Ceny ropy stúpajú už tri týždne po sebe. Toto je dôvod appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie