Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy v piatok klesli, za celý týždeň však zaznamenali rast

Ceny ropy uplynulý piatok klesli, za celý týždeň si však pripísali zisk. Vývoj na trhu v závere týždňa poznamenali najmä správy o klesajúcom dopyte po benzíne v USA, informujú agentúry Reuters a Bloomberg. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste uzavrela piatkové obchodovanie na úrovni 85 amerických dolárov za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy uplynulý piatok klesli, za celý týždeň si však pripísali zisk. Vývoj na trhu v závere týždňa poznamenali najmä správy o klesajúcom dopyte po benzíne v USA, informujú agentúry Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste uzavrela piatkové obchodovanie na úrovni 85 amerických dolárov za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o 26 centov (0,30 percenta). Cena americkej ľahkej ropy WTI dosiahla 81,54 dolára za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 20 centov alebo o 0,24 percenta. Za celý mesiac oba kontrakty posilnili o približne šesť percent.

Ceny ropy sa dnes ráno výraznejšie nezmenili, vývoj ovplyvnili obavy z eskalácie konfliktu na Blízkom východe

Zásoby ropy v USA podľa údajov, ktoré zverejnil vo štvrtok Federálny úrad pre energetické informácie, sa za týždeň do 24. júna znížili o 4,2 milióna barelov po raste o 1,8 milióna barelov v predchádzajúcom týždni. Analytici pritom očakávali, že za uplynulý týždeň zásoby ropy klesnú len o 1,9 milióna barelov. Zásoby ropy v USA tak boli približne o štyri percentá nižšie v porovnaní s päťročným priemerom pre toto obdobie roka.

Zásoby ropných destilátov, ktoré zahŕňajú vykurovací olej a naftu, uplynulý týždeň vzrástli o 2,5 milióna barelov, ale sú zhruba šesť percent pod päťročným priemerom. Správa EIA zároveň odhalila, že zásoby benzínu sa minulý týždeň zvýšili o dva milióny barelov a sú asi jedno percento pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie