Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy v piatok klesli, zaznamenali však štvrtý týždenný nárast po sebe

Ceny na ropy v piatok klesli, ale zaznamenali štvrtý týždenný nárast po sebe. Dôvodom je optimizmus týkajúci sa výhľadu dopytu, ktorý sa zvýšil po správe o prudkom poklese zásob v USA, píše agentúra Reuters. Ďalším faktorom sú obavy, že hurikán Beryl by mohol narušiť ťažbu ropy v Mexickom zálive, ako aj poškodiť infraštruktúru a obmedziť dodávky. […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny na ropy v piatok klesli, ale zaznamenali štvrtý týždenný nárast po sebe. Dôvodom je optimizmus týkajúci sa výhľadu dopytu, ktorý sa zvýšil po správe o prudkom poklese zásob v USA, píše agentúra Reuters.

Ďalším faktorom sú obavy, že hurikán Beryl by mohol narušiť ťažbu ropy v Mexickom zálive, ako aj poškodiť infraštruktúru a obmedziť dodávky.

Septembrový kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent sa v piatok oslabil o 89 centov alebo o 1,02 percenta a uzavrel na 86,54 dolára za barel. Na začiatku piatkového obchodovania sa cena Brentu dostala na najvyššiu úroveň od apríla.

Ceny na slovenských čerpacích staniciach ešte môžu ďalej rásť, aj výrazne, tvrdí analytik

Augustový kontrakt na americkú ropu West Texas Intermediate (WTI) klesol o 72 centov alebo o 0,9 percenta na 83,16 dolára za barel.

Za celý uplynulý týždeň cena Brentu stúpla o 0,4 percenta a WTI o 2,1 percenta. Od začiatku roka sa ropa Brent posilnila o 12,3 percenta a WTI o 16,1 percenta.

V piatok mali negatívny vplyv na ceny čierneho zlata očakávania týkajúce sa uzavretia dohody o prímerí v Gaze, čo prevážilo nad vysokým letným dopytom po motorových palivách a možným narušením dodávok v dôsledku hurikánov v Mexickom zálive.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie