Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy v piatok vzrástli

Ceny ropy sa v piatok, po štvrtkovom poklese, opäť vrátili k rastu, pričom cena Brentu prekročila hranicu 90 USD za barel (159 litrov). Napätá situácia na Blízkom východe stále ovplyvňuje náladu na trhoch. Za celý týždeň však ceny ropy smerujú k poklesu. Podľa informácií agentúry Reuters a Bloomberg, cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy sa v piatok, po štvrtkovom poklese, opäť vrátili k rastu, pričom cena Brentu prekročila hranicu 90 USD za barel (159 litrov).

Napätá situácia na Blízkom východe stále ovplyvňuje náladu na trhoch. Za celý týždeň však ceny ropy smerujú k poklesu.

Podľa informácií agentúry Reuters a Bloomberg, cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni dosiahla 90,32 USD za barel, čo predstavuje nárast o 58 centov (0,65 %) oproti predchádzajúcej uzávierke. Cena americkej ľahkej ropy WTI s májovým kontraktom dosiahla 85,69 USD/barel, čo je o 67 centov viac (0,79 %) ako predchádzajúca uzávierka.

Rokovania o prímerí v Pásme Gazy, ktoré sa konajú v Káhire od konca minulého týždňa, zatiaľ neprekonali žiadne prekážky. Napätie medzi Izraelom a Iránom tiež prispieva k neistote na trhoch. Irán je v rámci OPEC jedným z najväčších producentov ropy.

Okrem geopolitických faktorov sa trhy snažia zvládnuť aj najnovšie údaje o vývoji inflácie v USA. “Trhy momentálne zápasia s veľkou neistotou,” povedal Vishnu Varathan, hlavný ekonóm pre ázijské trhy mimo Japonska v Mizuho Bank v Singapure. “Aj napriek vyšším úrokovým sadzbám sa v niektorých krajinách drží inflácia na vysokej úrovni. Navyše, naďalej pretrváva aj geopolitické napätie,” dodal.

Predbežné odhady naznačujú, že za celý týždeň by ceny Brentu aj ceny WTI mali klesnúť o viac než 1 %.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie