Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy v stredu pokračovali v poklese

Ceny ropy v stredu pokračovali vo svojom trojdňovom poklese, pričom cena ropy Brent sa priblížila k hranici 85 USD za barel (159 litrov). Informuje o tom Slovenský večerník na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg. Cena severomorskej ropy Brent s dodávkou v júli dosiahla do 10:23 SELČ 85,33 USD (79,61 eura) za barel, […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy v stredu pokračovali vo svojom trojdňovom poklese, pričom cena ropy Brent sa priblížila k hranici 85 USD za barel (159 litrov). Informuje o tom Slovenský večerník na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Cena severomorskej ropy Brent s dodávkou v júli dosiahla do 10:23 SELČ 85,33 USD (79,61 eura) za barel, čo predstavuje pokles o 1 USD (1,16 %) oproti predchádzajúcej uzávierke. Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni dosiahla 80,91 USD za barel, čo je pokles o 1,02 USD (1,25 %) oproti predchádzajúcej uzávierke.

Tento pokles cien ropy bol sprevádzaný správami z USA o raste ropných zásob aj produkcie. Podľa predbežných údajov Amerického ropného inštitútu (API) sa zásoby zvýšili v minulom týždni o takmer 4,91 milióna barelov, pričom analytici očakávali pokles o 1,1 milióna barelov.

Trhy teraz očakávajú oficiálne údaje o vývoji zásob ropy, ktoré v stredu zverejní Úrad pre energetické informácie (EIA) spadajúci pod americké ministerstvo energetiky. Úrad EIA už zverejnil informácie o raste produkcie za február, pričom objem produkcie ropy v USA sa zvýšil na 13,15 milióna barelov denne z 12,59 milióna barelov/deň v prvom mesiaci roka. Tento rast predstavuje najvýraznejší mesačný nárast produkcie za približne 3,5 roka.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie