Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli, môže za to nečakaný pokles zásob v USA

Ceny ropy vo štvrtok ráno rozšírili zisky z predchádzajúceho dňa. K rastu prispela správa o nečakanom poklese zásob v Spojených štátoch, ktoré sú najväčším spotrebiteľom ropy na svete, informujú agentúry Reuters a Bloomberg. Ceny ropy sa v stredu ráno výraznejšie nezmenili, dopyt utlmilo spomalenie čínskej ekonomiky Barel americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy vo štvrtok ráno rozšírili zisky z predchádzajúceho dňa. K rastu prispela správa o nečakanom poklese zásob v Spojených štátoch, ktoré sú najväčším spotrebiteľom ropy na svete, informujú agentúry Reuters a Bloomberg.

Ceny ropy sa v stredu ráno výraznejšie nezmenili, dopyt utlmilo spomalenie čínskej ekonomiky

Barel americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v auguste sa vo štvrtok o 7.16 h SELČ predával po 83,42 dolára. To bolo o 57 centov alebo 0,69 percenta viac ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania. Cena septembrového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent vzrástla o 36 centov alebo 0,42 percenta na 85,44 dolára za barel.

Podľa údajov Federálneho úradu pre energetické informácie (EIA) sa zásoby ropy v najväčšej svetovej ekonomike za týždeň do 12. júla znížili o 4,87 milióna barelov na 440,2 milióna barelov. Minulý týždeň bol už tretí v rade, keď tieto zásoby klesli, čo predstavuje najdlhšie obdobie ich znižovania od vlaňajšieho septembra. Analytici pritom predpovedali nárast zásob ropy v predchádzajúcom týždni o 800-tisíc barelov.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie