Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy vzrástli, Brent prekročil 82 dolárov za barel

Ceny ropy v utorok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila 82 dolárov za barel. Prispeli k tomu najmä najnovšie údaje amerického ministerstva energetiky o vývoji rastu dopytu po rope v tomto roku, uvádzajú agentúry Reuters a Bloomberg. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 19.01 h SELČ 82,24 dolára za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy v utorok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila 82 dolárov za barel. Prispeli k tomu najmä najnovšie údaje amerického ministerstva energetiky o vývoji rastu dopytu po rope v tomto roku, uvádzajú agentúry Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 19.01 h SELČ 82,24 dolára za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 61 centov (0,75 percenta).

Cena americkej ľahkej ropy WTI s júlovým kontraktom dosiahla 78,27 dolára za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje zvýšenie o 53 centov (0,68 percenta).

Ruský tanker v tichosti preložil ropu na inú loď, aby obišiel sankcie. Moskva podkopáva autoritu USA

Vývoj na trhu výrazne ovplyvnila správa Úradu pre energetické informácie (EIA) spadajúceho pod americké ministerstvo energetiky. Ten zverejnil najnovší odhad rastu svetového dopytu po rope v tomto roku, podľa ktorého bude rast dopytu po komodite vyšší, než úrad prezentoval v predchádzajúcom odhade. EIA pôvodne odhadoval rast svetového dopytu po rope v roku 2024 na 900-tisíc barelov denne, teraz očakáva, že dopyt sa zvýši o 1,1 milióna barelov za deň.

Okrem toho Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) potvrdila pôvodnú optimistickú prognózu rastu dopytu po rope v roku 2024. Zopakovala, že rast by mal zostať vysoký napriek tomu, že v 1. štvrťroku bola spotreba ropy nižšia, než sa pôvodne čakalo. OPEC predpokladá, že cestovný ruch výrazne podporí dopyt po rope v 2. polroku tohto roka.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie