Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny ropy začali opäť stúpať. Sú za tým dva hlavné dôvody

Ceny ropy v piatok posilnili približne o 1 % a cena ropy Brent zaznamenala prvý týždenný nárast za posledné tri týždne. Na vývoj výrazne vplývali priaznivé hospodárske ukazovatele z USA a Číny, ktoré posilnili vyhliadky na rast dopytu v dvoch najväčších svetových ekonomikách. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny ropy v piatok posilnili približne o 1 % a cena ropy Brent zaznamenala prvý týždenný nárast za posledné tri týždne. Na vývoj výrazne vplývali priaznivé hospodárske ukazovatele z USA a Číny, ktoré posilnili vyhliadky na rast dopytu v dvoch najväčších svetových ekonomikách. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

Ceny rastú

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli sa zvýšila o 71 centov (0,9 %) na 83,98 dolárov (77,44 eura) za barel (1 barel = 159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla o 83 centov (1,1 %) na 80,06 dolárov za barel.

 

Za celý týždeň vzrástla cena ropy Brent o približne 1 % a cena WTI o 2 %.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ceny ropy ovplyvnila situácia v Číne a USA

Priemyselná produkcia Číny v apríli medziročne vzrástla o 6,7 %, keďže oživenie v jej výrobnom sektore nabralo na obrátkach, čo naznačuje možný silnejší dopyt po rope v budúcnosti. Vláda v Pekingu tiež oznámila rozsiahly program na stabilizáciu sektora nehnuteľností, ktorý čelí vážnej kríze.

Spotrebiteľské ceny v USA v apríli vzrástli menej, ako sa predpokladalo, čo podporilo očakávania, že Federálny rezervný systém v USA zníži úrokové sadzby. Nižšie sadzby v USA by mohli tlačiť nadol kurz dolára, čo by zlacnilo ropu pre kupujúcich v iných menách.

The post Ceny ropy začali opäť stúpať. Sú za tým dva hlavné dôvody appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie