Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny v Karlových Varech? Drahá bída i dobré jídlo za rozumný peníz. Podívejte se, jak neprohloupit

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech přiláká každoročně návštěvníky nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Lázeňské centrum během konání filmového svátku doslova praská ve švech, je proto od obchodníků logické, že na festivalový týden upínají mimořádnou pozornost. A pozornost upínají také na to, aby z filmových fanoušků a turistů vytáhli co nejvíce peněz. Pokud si nemůžete […]
Menej ako 1 min. min.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech přiláká každoročně návštěvníky nejen z Česka, ale i ze zahraničí. Lázeňské centrum během konání filmového svátku doslova praská ve švech, je proto od obchodníků logické, že na festivalový týden upínají mimořádnou pozornost. A pozornost upínají také na to, aby z filmových fanoušků a turistů vytáhli co nejvíce peněz. Pokud si nemůžete dovolit užít návštěvu lázeňského města ve stylu velké filmové hvězdy, budete hledat možnosti, kde se dobře najíst za rozumné ceny. V tu chvíli platí jednoduché pravidlo – vydat se dál od centra a nechat si poradit od místních lidí.

Kde se levně a dobře najíst?

Jaké doporučení mají pro návštěvníky zdejší obyvatelé? „Já si myslím, že skvělá restaurace je Harmonie, hlavní jídlo zde seženete kolem 200 korun, specializují se jak na českou, tak i na italskou nebo gruzínskou kuchyni. Hned vedle hotelu Thermal se dá poté dobře najíst v pizzerii Venezia, kde pizza stojí kolem 250 korun,“ doporučil reportérům CNN Prima NEWS jeden z domorodců.

Když už jsme u té pizzy, tak pokud si budete kupovat klasickou osminku někde na ulici, můžete za ni dát 65 korun. A to je i na Karlovy Vary hodně. Paradoxně v kamenných podnicích dělají pizzu lepší a za výhodnější cenu. Více se dozvíte ve videu v úvodu článku.

„Já bych určitě doporučila Ambassador. Je to česká kuchyně a řekla bych, že ta kvalita jídla za to stojí. Když má někdo chuť na typickou českou hotovku, tak za 150 až 200 korun se zde sežene,“ podělila se další obyvatelka Karlových Varů. Na doporučení jsme dali a nechali si objednat guláš s karlovarským knedlíkem. Cena šla lehce přes 200 korun, což je částka, která peněženku nezruinuje.

Klobása a pivo za rozumnou cenu

Pokud návštěvník festivalu preferuje spíše rychlé občerstvení u stánku, je v epicentru kulturního dění řada možností. Seženete různé typy klasického fast foodu. „Klobásu s chlebem a hořčicí prodáváme v letošním roce za 120 korun, kus smaženého sýra za 100 korun, sto gramů kuřecích křidélek za 80 korun, hranolky také za 80 korun a bramborák za 70 korun,“ prozradil pro CNN Prima NEWS provozovatel stánku s občerstvením.

A co když si chce dát někdo po chutném obědě dobré točené pivo? „Já si myslím, že dobré pivo mají v Evropáku, tam vám půllitr natočí za 74 korun. V Ambassadoru poté za půllitr plzeňského piva dáte 79 korun,“ prozradil místní s tím, že ceny piva se zde liší. V restauraci Plzeňka zaplatíte za půllitr plzeňského piva 90 Kč.

Dorty nejen pro hollywoodské hvězdy

Pokud si chcete alespoň na pár minut připadat jako skutečná filmová hvězda, zajeďte si na kávu do grandhotelu Pupp, kde většina velkých postav filmového průmyslu bydlí. S kameramanem jsme si dali kávičku a dort, který stál 135 korun. Byl výborný a cena odpovídala kvalitě.

Pro srovnání jsme si dali dezert také v hotelu Thermal. Tady padla volba na cheesecake, který byl přibližně o polovinu levnější než dortík v Puppu. Na jazyku oba zakoupené dezerty zanechaly velmi dobrý dojem. Ve videoreportáži se také podívejte, kolik stojí v Karlových Varech káva, zmrzlina či klasické lázeňské oplatky.

V Karlových Varech platí, že kdo hledá rozumný poměr ceny a kvality, ten ho najde. Kdo ho hledat nechce a vejde do první restaurace, která se mu zalíbí, může být při předložení účtu nemile překvapen.

Reportáž z Karlových Varů nevznikla za účelem propagovat některé podniky, ale jako návod pro návštěvníka, že festival si můžete užít, aniž byste museli rozhazovat tisícovky stylem, jakým filmové hvězdy rozhazují podpisy fanouškům.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie