Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ceny zlata v utorok pokračujú v raste

Ceny zlata v utorok pokračujú v raste, avšak len miernym tempom. Investori totiž očakávajú zverejnenie zápisnice zo zasadania americkej centrálnej banky Fed a kľúčových údajov o inflácii, ktoré by mohli naznačiť načasovanie a hĺbku plánovaného zníženia úrokových sadzieb v USA. Slovenský večerník o tom informuje na základe správy od agentúry Reuters. Cena júnového kontraktu na […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny zlata v utorok pokračujú v raste, avšak len miernym tempom.

Investori totiž očakávajú zverejnenie zápisnice zo zasadania americkej centrálnej banky Fed a kľúčových údajov o inflácii, ktoré by mohli naznačiť načasovanie a hĺbku plánovaného zníženia úrokových sadzieb v USA.

Slovenský večerník o tom informuje na základe správy od agentúry Reuters.

Cena júnového kontraktu na zlato v utorok do 10:12 hodiny SELČ vzrástla o 0,66 % na 2355,04 USD (2175,96 eura) za uncu (31,1 gramu). Údaje o vývoji spotrebiteľských cien v USA a zápisnica z marcového zasadania Fedu budú zverejnené v stredu (10. 4.).

Tieto informácie by mohli pomôcť odhadnúť načasovanie očakávaného zníženia úrokových sadzieb americkej centrálnej banky. Obchodníci už začali revidovať svoje odhady, pokiaľ ide o to, o koľko Fed tento rok zníži svoje sadzby. Vyššie úrokové sadzby totiž znižujú príťažlivosť zlata.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie