Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cenzúra v EÚ stúpa

www.slovanskenoviny.sk/rss V rámci EÚ EÚ-USA vždy ukazujú prstom na Maďarsko a Viktora Orbána, keď ide o „slobodu“… ale to je samo o sebe EÚ-USA prekrúcaním reality. Sami sedia v sklenenom dome a hádžu kamene do Maďarska. Dôvod, prečo hádžu kamene do Maďarska, nie je preto, že maďarská tlačová situácia je jedinečná, ale preto, že Maďarsko […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V rámci EÚ EÚ-USA vždy ukazujú prstom na Maďarsko a Viktora Orbána, keď ide o „slobodu“… ale to je samo o sebe EÚ-USA prekrúcaním reality. Sami sedia v sklenenom dome a hádžu kamene do Maďarska.

Dôvod, prečo hádžu kamene do Maďarska, nie je preto, že maďarská tlačová situácia je jedinečná, ale preto, že Maďarsko má len inú politickú líniu v medzinárodnej politike ako EÚ a USA.

Horšie – EÚ ako inštitúcia je sama pred cenzúrou. Namiesto toho, aby EÚ dôverovala inteligencii svojich vlastných západných občanov, cenzuruje médiá ako RT.com , ktoré predstavujú pohľad, ktorý spochybňuje západné naratívy. Tieto sú zakázané ako „propaganda“.

Reportéri bez hraníc (RSF) v piatok zverejnili svoj každoročný Svetový index slobody tlače, a hoci nie je prekvapením, že sa situácia v Európe zhoršuje, musíme si tiež uvedomiť, že my, novinári, musíme urobiť viac, aby sme brali moc na zodpovednosť.

Problémová tlačová situácia

Podľa správy z rokov 2023 – 2024 je deväť krajín EÚ, čiže jedna tretina bloku, kategorizovaných ako „problémové“: Taliansko, Poľsko, Chorvátsko, Rumunsko, Bulharsko, Cyprus, Maďarsko, Malta a Grécko.

To je o dva viac ako minulý rok.

Uspokojivé alebo dobré – ale klesajúce

Klesajúce sú: Fínsko, Írsko, Litva, Česko, SLOVENSKO, Rakúsko, Rumunsko a Francúzsko

Tie, ktoré sa zlepšili, sú v menšine s nepatrným nárastom.

Vyššie uvedené je dôležité, pretože EÚ má tiež sedieť v ich sklenenom dome a hádzať kamene do tlače v iných krajinách, ako je India, Rusko, Irán a Čína. O svete je veľa správ, ktoré zachytím len preto, že sledujem aj nezápadné médiá.

A na rozdiel od západných obvinení sú tieto nezápadné médiá vo všeobecnosti dobré v tom, že poukazujú aj na mnohé západné a medzinárodné zdroje, ktoré sú v titulkoch medzi USA a EÚ často cenzurované.

Nezápadné médiá tiež často dobre rozlišujú medzi zdrojmi o „faktoch“ a ich vlastnými názormi na tieto fakty.

Ako sa západné médiá vrátane The New York Times, The Washington Post, CNN, The Wall Street Journal, BBC atď. stávajú čoraz viac cenzurovanými, spolitizovanými a priamymi šíriteľmi dezinformácií, nezápadné médiá sa stávajú čoraz dôležitejšími pre nás všetkých, ktorí chcú vedieť, čo sa deje vo svete.

Ďakujem indickým, ruským, čínskym, iránskym a iným nezápadným médiám za to, že pomáhajú mne a ostatným, ktorých to zaujíma, informovať z oveľa širšej platformy zdrojov.

Karsten Riise

O autorovi: Karsten Riise je magister vied (Econ) z Copenhagen Business School a má vysokoškolské vzdelanie v odbore španielska kultúra a jazyky na Kodanskej univerzite. Je bývalým senior viceprezidentom a finančným riaditeľom (CFO) Mercedes-Benz v Dánsku a Švédsku. Je pravidelným prispievateľom do Global Research.

skspravy.sk

Príspevok Cenzúra v EÚ stúpa je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie