Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Certifikát za rok 2023

Mesto Michalovce, ako súčasť systému ENVI – PAK  má svoj podiel na celkovej úspore produkcie CO2, ktorú ENVI – PAK  za rok 2023 dosiahol  v množstve 61 388 000 kg. Táto úspora  predstavuje množstvo skleníkových plynov, ktoré by vyprodukovalo  priemerné auto, ak by prešlo  227 476 773 km, a teda 5 676-krát obišlo zemeguľu. Na […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Michalovce, ako súčasť systému ENVI – PAK  má svoj podiel na celkovej úspore produkcie CO2, ktorú ENVI – PAK  za rok 2023 dosiahol  v množstve 61 388 000 kg. Táto úspora  predstavuje množstvo skleníkových plynov, ktoré by vyprodukovalo  priemerné auto, ak by prešlo  227 476 773 km, a teda 5 676-krát obišlo zemeguľu. Na výpočet bola použitá metodika vyvinutá  spoločnosťou BIO by Deloitte  pre 25 európskych  organizácií zodpovednosti výrobcov  združených v asociácii PRO EUROPE.  

Cieľom systému ENVI – PAK je, aby narastalo množstvo vytriedeného zberu s dôrazom na čo najvyššiu  mieru jeho zhodnotenia a recyklácie. Napriek celoslovenskému trendu poklesu vyzbieraných a zhodnotených množstiev odpadov sa podarilo udržať nadpriemernú mieru zberu, a to v rozsahu 56,93 kg na obyvateľa, čo je o 3,33 kg viac ako celoslovenský priemer. Z vyzbieraných množstiev bolo 97 % zhodnotených alebo zrecyklovaných. Až 96 % zhodnotenia odpadov sa uskutočnilo v rámci Európskej únie  a Slovenska, čím bol dosiahnutý cieľ šetriť  prírodné zdroje a zároveň  eliminovať najazdené kilometre pri preprave odpadu do tretích krajín.

Čisté životné prostredie bez odpadov, šetrenie primárnych zdrojov a znižovanie skládkovania sú súčasťou trvalej udržateľnosti.  Aj tieto údaje dokazujú, že aj občanom nášho mesta nie je životné prostredie ľahostajné.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie