Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Česi mali na dosah cenný bod, nakoniec však podľahli favorizovanému Portugalsku

Futbalisti Portugalska zvíťazili nad Českom 2:1 v utorňajšom zápase F-skupiny na ME v Nemecku. O ich víťazstve rozhodol v nadstavenom čase Francisco Conceicao, keď zblízka prekonal českého brankára. Portugalci mali po väčšiu časť zápasu prevahu, ktorú dokumentoval aj počet striel (16:4) i striel na bránu (7:1). Kapitán portugalského tímu Cristiano Ronaldo nastúpil ako prvý hráč […]
Menej ako 1 min. min.

Futbalisti Portugalska zvíťazili nad Českom 2:1 v utorňajšom zápase F-skupiny na ME v Nemecku. O ich víťazstve rozhodol v nadstavenom čase Francisco Conceicao, keď zblízka prekonal českého brankára. Portugalci mali po väčšiu časť zápasu prevahu, ktorú dokumentoval aj počet striel (16:4) i striel na bránu (7:1).

Kapitán portugalského tímu Cristiano Ronaldo nastúpil ako prvý hráč v histórii na šiestich ME. Jeho spoluhráč obranca Pepe sa stal vo veku 41 rokov, 3 mesiace a 23 dní najstarším hráčom ME.

Tento zápas uzavrel 1. kolo v základných skupinách. Portugalci nastúpia na ďalší duel v sobotu 22. júna v Dortmunde proti Turecku (od 18.00), Česi budú hrať v rovnaký deň v Hamburgu proti Gruzínsku (od 15.00).

Prvý polčas bol o snahe Portugalska režírovať dianie na ihrisku a otvoriť skóre. Proti však bola organizovaná hra českého tímu, ktorý viackrát podržal brankár Staněk. Portugalci často držali loptu na polovici súpera, no v ich hre chýbal moment prekvapenia. O viacero finálnych prihrávok sa pokúsil najmä Leao a v 26. minúte aj blízko ku gólu, no nedosiahol na prízemný center.

Futbalisti Turecka zvíťazili nad Gruzínskom 3:1

Neujala sa ani strela Fernandesa spoza šestnástky, ktorá skončila tesne nad českou bránou. Najväčšiu šancu skórovať v prvom polčase mal Ronaldo, ktorý sa po polhodine hry dostal k prihrávke za obranu od Fernandesa, no v situácii na hranici ofsajdu vynikol český brankár. Ronaldo sa dostal k zakončeniu aj v závere prvého polčasu, ale Staněk si poradil aj s jeho pokusom ľavačkou.

Aj úvod druhého polčasu priniesol portugalskú prevahu a pozornú defenzívu českého tímu. Ronaldo sa v 55. minúte dostal k hlavičke, z ktorej vyťažil rohový kop a skórovať sa mu nepodarilo ani o tri minúty, keď jeho priamy kop z 20 metrov nenarobil Staněkovi problémy. Česi v 62. minúte šokovali Portugalcov, keď zo svojej prvej strely na bránu vyťažili úvodný gól.

Coufal na hranici šestnástky posunul loptu Provodovi a brankár Costa nedosiahol na jeho strelu k pravej žrdi – 0:1. Česi prišli o tesný náskok o sedem minút, keď Mendes zakončil hlavou a brankár Staněk vyrazil loptu priamo na nohu vracajúceho sa obrancu Hranáča, ktorý už nestihol zabrániť vlastnému gólu – 1:1. V 81. minúte sa k strele spoza šestnástky dostal český stredopoliar Souček, no tesne minul ľavú žrď.

V 87. minúte sa Portugalci radovali z druhého gólu po tom, čo Diogo Jota dorazil loptu po Ronaldovej hlavičke, no VAR ukázal, že predčasne, keďže kapitán Portugalska bol v ofsajde. Tréner Portugalska mal v 90. minúte šťastnú ruku pri trojitom striedaní, keď poslal na trávnik aj Conceicaa. Coufal prehral na ľavej strane súboj s Jotom, ktorý prihral do priestoru pred bránou. Hranáč ju nespracoval a Conceicao zblízka rozhodol o portugalskom víťazstve – 2:1.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie