Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Česi na ME vo futbale vystrelili na bránku Portugalska iba raz, v hre o body však boli až do konca

Portugalci boli počas celého duelu, ktorý sa hral v Lipsku, lepším tímom.
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 (SITA.sk) – Futbalisti portugalskej reprezentácie zvíťazili v úvodnom zápase základnej F- skupiny na ME 2024 v Nemecku nad výberom Česka 2:1. O výhre favorita z Iberského polostrova rozhodol 21-ročný útočník Francisco Conceicao, ktorý skóroval v 92. minúte a iba 111 sekúnd po tom, čo naskočil z lavičky na hraciu plochu.

V utorok večer si historické brány pootvorili dvaja portugalskí „veteráni“ . Hviezdny Cristiano Ronaldo sa predstavil na rekordnom šiestom európskom šampionáte. Obranca Pepe sa stal vo veku 41 rokov, 3 mesiace a 23 dní najstarším hráčom histórie ME.

Lepší tím

Portugalci boli počas celého duelu, ktorý sa hral v Lipsku, lepším tímom. Komplikácie favoritovi však spôsobil gól od českého stredopoliara Lukáša Provoda, ktorý otvoril v 62. minúte skóre umiestnenou strelou spoza pokutového územia. Bola to jediná strela do priestoru bránky súpera v podaní českého výberu.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

Zverenci trénera Ivana Haška však viedli iba sedem minút. V 69. minúte loptu dopravil do vlastnej siete obranca Robin Hranáč, ktorý bol v nadstavenom čase „namočený“ aj do ďalšieho inkasovaného gólu. Práve od neho sa lopta odrazila k spomenutému autorovi druhého portugalského gólu – Conceicaovi.

Je to veľká škoda, že sme svoju prácu nedotiahli do konca. Boli sme blízko. Portugalsko je nepochybne jeden z najlepších tímov na turnaji a my sme mu to poriadne sťažili,“ zhodnotil Hašek pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA).

Zobraziť fotogalériu k článku:
ME vo futbale 2024: 5. deň / 18. jún (fotografie)

Portugalsko si zaslúžilo vyhrať

Šesťdesiatročný kouč českej reprezentácie vstúpil do duelu až s ôsmimi hráčmi z domácej súťaže v základnej zostave.

Portugalsko bolo lepšie a zaslúžilo si vyhrať. Ale zároveň by som sa chcel poďakovať mojim hráčom za tvrdú prácu pre tím. Musíme rýchlo analyzovať zápas a pripraviť sa na ďalší.

Ten Česi odohrajú v sobotu 22. júna v Hamburgu proti Gruzíncom.

Stretnutie Gruzíncov s výberom Turecka

V utorok sa v rámci bojov v základnej F- skupine stretli Gruzínci v Dortmunde s výberom Turecka. V útočne ladenom stretnutí zabodovali naplno Turci, ktorí zvíťazili 3:1. Rozhodujúcim, no i veľmi pohľadným gólom sa prezentoval talent madridského Realu Arda Güler.

V drese Turecka tiež skórovali Mert Müldür a Kerem Aktürkoglu. Prvý presný zásah Gruzínska na šampionáte zaznamenal Georges Mikautadze. Konfrontácia priniesla dramatický futbal s 37 streleckými pokusmi, no i šarvátkou fanúšikovských táborov priamo na tribúne.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Česi na ME vo futbale vystrelili na bránku Portugalska iba raz, v hre o body však boli až do konca © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie