Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Česká policie prohledává pražský byt německého poslance Petra Bystroně

„V obecné rovině můžeme potvrdit, že děláme úkony na základě žádosti od zahraničních kolegů. Jelikož nejde o naši záležitost, jen o poskytnutí součinnosti, nelze sdělit bližší podrobnosti,“ řekl Deníku N mluvčí policejního prezídia Josef Bocán. „Jsme na místě a provádíme služební úkony,“ cituje web mluvčího pražské policie Jana Rybanského. DÁLE ČTĚTE: Německý poslanec Petr Bystroň vzal […]
Menej ako 1 min. min.

„V obecné rovině můžeme potvrdit, že děláme úkony na základě žádosti od zahraničních kolegů. Jelikož nejde o naši záležitost, jen o poskytnutí součinnosti, nelze sdělit bližší podrobnosti,“ řekl Deníku N mluvčí policejního prezídia Josef Bocán. „Jsme na místě a provádíme služební úkony,“ cituje web mluvčího pražské policie Jana Rybanského.

DÁLE ČTĚTE: Německý poslanec Petr Bystroň vzal podle nahrávky 20 tisíc eur od Putinova propagandisty

V Německu policie už dříve uskutečnila razie v různých Bystroňových nemovitostech včetně poslanecké kanceláře. Podle agentury DPA policie dnes několik nemovitostí znovu prohledala.

Jedenapadesátiletý poslanec podle zpráv médií úzce spolupracoval s proruským serverem Voice of Europe. Server Die Zeit nedávno napsal, že plánoval, jak rozšířit vliv serveru v Evropě a s jeho provozovatelem diskutoval o tom, co na něm má být zveřejněno.

Navíc podle médií existuje nahrávka, která Bystroně zachycuje při přebírání 20 000 eur (494 000 korun) od ruského propagandisty Arťoma Marčevského. Za podezřelou mají němečtí vyšetřovatelé také transakci, při níž 20. března 2023 vložil na konto své (z velké části neaktivní) obuvnické firmy 30 000 eur (740 000 korun) a ten samý den celou částku zase ve 200eurových bankovkách vybral.

V nejbližší době budou němečtí kriminalisté nuceni vyšetřování pozastavit, protože Bystroň uspěl ve volbách do Evropského parlamentu a díky tomu získá imunitu. Mandát nově zvolených evropských poslanců začne platit 16. července. Případné zbavení imunity může trvat měsíce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž v Brně pobodal školačku. Soud ho poslal na 16 let do vězení za pokus o vraždu dítěte

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie