Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Česká skupina RIQ Investments vstupuje do Bukózy Holding. Výšku investície nespresnila

Investičná skupina RIQ Investments, vlastnená českým podnikateľom Romanom Staňkom, vstupuje do skupiny spoločností Bukóza Holding, ktorá je v poslednom období v ťažkej finančnej situácii. Malo by ísť o úplné prevzatie všetkých spoločností Bukóza Holding. Za investora o tom informoval jeho mediálny zástupca Tobiáš Malena. Výšku investície, ktorú Staněk podľa priložených fotografií podpísal s riaditeľom Eximbanky […]
Menej ako 1 min. min.

Investičná skupina RIQ Investments, vlastnená českým podnikateľom Romanom Staňkom, vstupuje do skupiny spoločností Bukóza Holding, ktorá je v poslednom období v ťažkej finančnej situácii. Malo by ísť o úplné prevzatie všetkých spoločností Bukóza Holding. Za investora o tom informoval jeho mediálny zástupca Tobiáš Malena.

Výšku investície, ktorú Staněk podľa priložených fotografií podpísal s riaditeľom Eximbanky Rastislavom Podhorcom za prítomnosti ministerky hospodárstva Denisy Sakovej a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ale nespresnili.

Top zamestnávateľ neplatí mzdy, skloňuje sa prepúšťanie. Fabriku na východe ťaží nová 10-miliónová pokuta

“Naša investičná skupina je aktívna v oblasti spracovateľského priemyslu a investícia do skupiny spoločnosti Bukóza Holding skvelo zapadá do nášho portfólia, pretože Bukóza patrí k významným drevospracujúcim podnikom na Slovensku,” uviedol Staněk.

Skupina spoločností Bukóza Holding má ročný obrat okolo 90 miliónov eur a patria do nej okrem iného celulózka Bukocel v Hencovciach. RIQ Investments uviedla, že svojou investíciou zachráni stovky pracovných miest.

RIQ Investments je investičná skupina s viac ako 17-ročnou tradíciou. Špecializuje sa na dlhodobé investície do spoločností a projektov najmä v odvetví ťažby a spracovania kameňa, automotive, obnoviteľných zdrojov energie a real estate najmä v Česku a na Slovensku.

Minister Taraba na sociálnej sieti spresnil, že sa nový investor zaviazal vyplatiť zamestnancom všetky dlžné mzdy a tiež uhradiť záväzky spoločnosti. Tie sú podľa Tarabu napríklad len voči Ministerstvu životného prostredia vo výške viac ako 20 miliónov eur.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie