Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Českem se prohnaly silné bouře. Padaly obří kroupy, meteorologové potvrdili i dvě supercely

Bouře dorazily do Česka už v neděli ráno. Na Jihlavsku probudily lidi prudké srážky i ohlušující rány padajících kroup. Ty podle webu Deník zasypaly například město Telč. Problémy zaznamenali i ve Žďáru nad Sázavou nebo v Moravských Budějovicích, kde voda zaplavovala níže položená místa. Hasiči tu řešili hlavně ucpané kanály. ČTĚTE TAKÉ: Silná supercela řádí v Česku. Hrozí […]
Menej ako 1 min. min.

Bouře dorazily do Česka už v neděli ráno. Na Jihlavsku probudily lidi prudké srážky i ohlušující rány padajících kroup. Ty podle webu Deník zasypaly například město Telč. Problémy zaznamenali i ve Žďáru nad Sázavou nebo v Moravských Budějovicích, kde voda zaplavovala níže položená místa. Hasiči tu řešili hlavně ucpané kanály.

ČTĚTE TAKÉ: Silná supercela řádí v Česku. Hrozí výrazné krupobití, vyhněte se jádru bouře, varují experti

Prudký déšť pak zvedal i hladiny řek. Sázava ve Žďáru nad Sázavou dokonce vystoupala na druhý povodňový stupeň. Nicméně jak rychle vystoupala, tak i rychle klesla a podle serveru hydro.chmi.cz byla v deset hodin dopoledne na prvním stupni povodňové aktivity.

Odpoledne bouřky řádily hlavně v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, kde byla potvrzena i takzvaná supercela. Tedy speciální typ bouře s přívalovými srážkami a často i s kroupami. V krajním případě mohou supercely produkovat i tornáda nebo nezvykle velké kroupy. Ty zažili například obyvatelé Nymburka, kde padaly kroupy o velikosti kolem čtyř centimetrů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tornádo se prohnalo Ústeckem. Vzalo kameny i trampolíny, nebyl to hezký pocit, líčí svědci

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie